• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Backvärvning från Frölunda

26 november 2016 10:00
SHL

Med fyra backar på skadelistan har Luleå Hockey värvat 23-årige Oscar Engsund från Frölunda för den här säsongen och den nästa. Debuten i LHF-tröjan sker redan i kväll borta mot HV71.


Oscar Engsund har gjort 23 matcher i SHL med Frölunda och HV71. Dessutom har han spelat 153 matcher i HockeyAllsvenskan med sin moderklubb IK Oskarshamn. Det är en hårt jobbande back som är beredd att offra sig för lagets bästa.

Oscar Engsund

– Det kommer bli en häftig upplevelse att flytta upp till Norrbotten och spela för Luleå Hockey. Jag har aldrig bott norr om Jönköping tidigare men har bara hört bra saker om staden och laget från min nära vän Emil Sylvegård.

– Utifrån hur snabba ryck det varit så känns det lite overkligt att spela redan idag för en ny klubb. Samtidigt ser jag det som en jättemöjlighet för mig att få ytterligare speltid i SHL och en ny chans att ta min karriär framåt tillsammans med Luleå Hockey.

Lars ”Osten” Bergström

– I det aktuella läget med flera backar skadade så har det varit glädjande att se våra unga spelare ta för sig och visa att de vill vara med och tävla på den här nivån. Vi känner oss dock kort på numerären och osäkra på hur länge skadorna kommer bestå.

– Vi är samtidigt i en situation där matcherna kommer tätt och har därför identifierat Oscar som ett bra alternativ för att först och främst hjälpa oss kortsiktigt den närmsta tiden och vi vet även att han kommer gå för full kraft för att etablera sig på SHL-nivå tillsammans med oss över tid.

Oscar Engsund debuterar för Luleå Hockey i bortamatchen mot HV71 kl 18:30 i kväll. Hemmadebuten i Coop Norrbotten Arena sker nu på tisdag 29/11 mot Djurgården.