Ny målvakt klar för Luleå Hockey

Publicerad: 2013-12-05 16:40

Luleå Hockey har idag kommit överens med den 24-årige målvakten Mark Owuya om ett avtal som sträcker sig även över säsongen 2014/2015.

Mark Owuya spelade riktigt bra mot Luleå Hockey i SM-slutspelet 2011 och var med och pressade oss till övertid i den sjunde och avgörande kvartsfinalmatchen. Sedan dess har han tillbringat de två senaste säsongerna i Nordamerika med spel i Toronto, Reading och Las Vegas.

Kommentar från Mark Owuya
- Det känns jättekul att få spela hockey igen. Jag har tränat och hållit igång. Luleå Hockey känns som en bra organisation att komma till och det känns som en rolig utmaning där vi kommer ha chansen att vinna. Jag har haft Rönnqvist som tränare och han är jätteduktig – dessutom har jag hört jättebra saker om Henriksson som målvaktstränare.

Kommentar från Lars ”Osten” Bergström
- Det har varit snabba ryck i jakten på en ersättare till Bellissimo. Men vi är glada över att vi på kort tid kommit överens med Mark Owuya som vi tror och känner kommer bli riktigt bra för oss. Han är en relativt ung och talangfull målvakt som ändå hunnit skaffa sig en hel del erfarenhet under sin karriär och som vi tror kommer bli en bra kollega till David Rautio i vår jakt på framtida vinster.

Mark Owuya landar i Luleå på tordagskvällen och tränar med laget på fredagen.

 
Robert Hedlund
LHF Kommunikation
robert.hedlund@luleahockey.se
NÄSTA HEMMAMATCH
Lördag 7 december  16:00
COOP Norrbotten Arena
  biljett
NÄSTA BORTAMATCH
Fredag 6 december  19:00
Skellefteå Kraft Arena
  biljett
 
Biljetter

Det är alltid billigast och enklast att välja din egen plats på biljett.luleahockey.se.

Vill du hellre besöka våra biljettombud är du välkommen till LHF:s Kundcenter på Coop Norrbotten Arena, Kulturens Hus i Luleå, Coop Forum Storheden eller Acusticum i Piteå.

Biljettluckan på arenan öppnar alltid två timmar före nedsläpp.

Copyright © 2012-2016 Luleå Hockey

E-post: info@luleahockey.se

Telefon: 0920-52 82 00

Produktion och drift: Sports Editing Sweden AB

Luleå Hockey

Ostrongatan 2

973 34 Luleå