• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar

Premiärvinst för LHF/MSSK

7 september 2017 23:12
SDHL

Luleå Hockey / MSSK inledde SDHL-säsongen på bästa möjliga sätt. Under torsdagskvällen blev det nämligen full pott då man bortabesegrade Djurgården Hockey efter en tät match.


Det blev en premiärmatch med många ansikten där lagen turades om att inneha taktpinnen. Efter en hyfsat jämn inledning på matchen lyckades gästande LHF/MSSK få till en stark avslutning på den första perioden där man störde Djurgården genom hård forechecking. Det var också ett hårt presspel som tvingade fram ett misstag från hemmalaget som gav gästerna 0-1 genom Anja Stiefel assisterad av Rebecca Stenberg och det skulle komma mer.

I slutet av den andra perioden, vid ställningen 1-1, när matchen stod och vägde, så slog samma kedja till igen. Målskytt Rebecca Stenberg den här gången assisterad av tredjelänken Josephine Hoegh-Persson. 35 sekunder senare, då klockan stod på 18:31 kom viktiga 1-3 genom nyförvärvet Nathalie Ferno som tryckte in en målvaktsretur - Fernos första men knappast sista mål i LHF/MSSK-tröjan.

Matchen var dock långt ifrån över. Djurgården reducerade till 2-3 i spel fem mot fyra direkt i början av den tredje perioden innan firma Stiefel/Stenberg/Hoegh-Persson slog till igen. Den sistnämnde spelade upp pucken till Rebecca Stenberg som i sin tur hittade Anja Stiefel med en sidledspassning och Schweiziske landslagsspelaren slog in sitt andra mål för kvällen till 2-4 och andrum för LHF/MSSK.

Djurgården gjorde en sista kraftsamling och reducerade än en gång och det med ganska god marginal med 02:02 kvar av matchen. Men efter målet lyckades inte hemmalaget etablera någon större press och LHF/MSSK kunde försvara ledningen till slutsignal och inledde alltså säsongen 2017/18 med seger och tre poäng.