• Huvudsponsorer

Tis 14 Feb  (1 match)
Tor 16 Feb  (1 match)
Lör 18 Feb  (1 match)
Tis 21 Feb  (1 match)
Tor 23 Feb  (1 match)
Lör 25 Feb  (1 match)
Tis 28 Feb  (1 match)
Tor 02 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 11 Mar  (1 match)
Mån 13 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)

Vägen till Luleå Hockey - Patrick Cehlin

13 juli 2017 12:00
Herr

Senaste åren har varit både himmel och helvete, bra säsonger varvat med skador. Nu siktar Patrick Cehlin på att åter hitta formen som tog honom till VM för drygt ett år sedan.


Hockeykarriären både började och tog fart hemma i Stockholm för Patrick Cehlin, från pojkspel via juniorspel hela vägen till SHL tillbringades hemma i huvudstaden.
– Jag tror jag var fem eller sex år gammal när jag började spela ishockey. Jag hade redan börjat spela fotboll men min bästa kompis spelade ishockey så jag hakade på där. Jag började i Flemingsberg och spelade där tills det var dags att gå hockeygym hos Djurgården.
– Vi hade ett ganska bra gäng i Flemingsberg med bra tränare som var duktiga på att utveckla oss spelare. Jag hade bland annat Roger Dahlström och Jonas Ornby som jobbade hårt med de tekniska bitarna. Sen i Djurgårdens juniorlag så fick man lära sig mer av spelet och där hade jag Robert Ohlsson som lärde en alla grunder. Vi hade såklart många andra bra tränare genom ungdomsåren men de där tre har varit betydelsefulla.

Vid 21 års ålder, inför säsongen 2012/13, hade Cehlin redan tre säsonger i SHL med Djurgården i bagaget och nu bar det av till Nordamerika och spel i AHL med Milwaukee Admirals.
– Det var verkligen lärorika år. Man fick som tjugoåring flytta hemifrån till ett nytt land och en ny kultur. Det är en tuffare mentalitet där borta och man växer upp och mognar både på och utanför isen. Vi var många unga spelare som ville framåt och det var en rolig tid.

Den tredje säsongen i Nordamerika, 2015/15, grusades dock på grund av skador och allt som allt blev det blott fyra matcher i AHL samt nio matcher i ECHL. Flyttlasset bar av till Sverige och Rögle BK och en riktig succésäsong som toppades med en plats i Tre Kronors VM-trupp.
– Det började egentligen med att jag kom tillbaka efter skada och hade en väldigt bra sommar i Stockholm där jag tränade stenhårt och kom väl förberedd till Rögle. Sen spelade jag i en bra kedja och fick ett stort förtroende från tränarna och det flöt bara på.
– När man får stå vid sidan om så märker man hur mycket man saknar att vara med och spela och då lär man sig att uppskatta det på ett annat sätt. Man blir också förhoppningsvis lite starkare mentalt av skadorna.

Oturligt nog så blev den förra säsongen med Rögle åter skadefylld men inget ont som inte för något gott med sig och spelfrånvaron har gett inspiration inför kommande säsong.
– Man har ett jävla sug för att få spela matcher igen. Det finns inget bättre än att vara på isen med ett gäng av dina bästa vänner och fajtas tillsammans för att vinna matcher. Jag är väldigt sugen på att vi ska dra igång och gå på is i augusti.
– Bara den här grejen att få komma in i omklädningsrummet och vara glad och känna sig pigg och fräsch och få skratta lite är ovärderligt.

Nu står Patrick Cehlin inför utmaningen att på allvar etablera sig som en ledande spelare i SHL och förhoppningsvis ta det ännu längre.
– Jag har helt klart en målsättning att få chansen i Nordamerika igen och jag tror att personlig framgång hänger ihop med lagets framgång. Man vinner oftast för att laget spelar bra och då får också individerna chansen att glänsa.
– Det gäller att vi hittar en spelidé som vi klarar av att genomföra och som vi alla tror på. Jag vill vara en ledande spelare och gå i bräschen för Luleå Hockey att vinna matcher. Det är det som allt handlar om.