• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar

Förlust borta mot Växjö

12 mars 2017 14:40
J20

Luleå Hockeys J20-lag förlorade dagens bortamatch mot Växjö med 3-2. Gästerna hämtade upp ett tvåmålsunderläge men det var hemmalaget som tillslut knep bonuspoängen efter straffar.


Växjö öppnade matchen bäst och var ett par gånger nära att ta en tidig ledning, men Filip Gustavsson i Luleå-kassen motade samtliga skott under hemmalagets tidiga press. Sex minuter in i matchen fick smålänningarna chansen att spela i fem mot tre, men gästerna redde ut även den stormen och sen lyfte man upp spelet och skapade några hyfsade målchanser. I slutet av perioden fick Växjö en ny chans i numerärt överläge och den gången tog man vara på chansen, Carl Ernstig avlossade ett skott från blålinjen som hittade nätet tack vare bra skymning framför kassen.

Bortalaget började den andra perioden med att klara av ett numerärt underläge. Perioden var spelmässigt jämn men Växjö gjorde även nästa mål i matchen, Robert Lis fick en passning och sköt in 2-0 då han åkte sig fri framför kassen. Halvvägs in i matchen fick Luleå spela i powerplay och där dundrade Kim Johansson in ett direktslagskott som gav 2-1, ett resultat som stod sig perioden ut.

Halvvägs in på den tredje perioden fick hemmalaget chansen att gå ifrån målmässigt då man fick en ny chans i powerplay. Men gästerna redde ut det numerära underläget, man fick strax efter det till ett långt anfall där tillslut Lucas Jidenius tryckte in 2-2 på en retur. Smålänningarna fick ett gyllene läge att fixa tre poäng då man fick avsluta matchen i spel fem mot tre, men norrbottningarna klarade av även den situationen och matchen gick till sudden.

I förlängningen fortsatte fem mot tre spelet för Växjö men man lyckades inte avgöra matchen där, istället avgjorde hemmalaget i straffläggningen och bonuspoängen gick till smålänningarna. Nu väntar åttondelsfinal som har sin börjar redan till veckan.