• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar

Bulan ny huvudtränare

2 maj 2017 18:05
SHL

I samband med 40-årsfirandet för Luleå Hockey presenterades Thomas ”Bulan” Berglund som ny huvudtränare för de kommande tre säsongerna.


Thomas ”Bulan” Berglund har en gedigen karriär inom Luleå Hockey bakom sig, både som spelare och tränare. Som spelare gjorde han sjutton raka säsonger för Luleå Hockey och var en av nyckelspelarna när föreningen vann SM-guld 1996. Som ledare har han varit verksam i Luleå Hockey under sju säsonger, varav fyra som assisterande i SHL och tre som ansvarig för föreningens J20-lag.

Närmast kommer Berglund från Brynäs där han varit huvudtränare i SHL under två och en halv säsong och där han så sent som förra veckan ledde sitt lag i SM-finalen mot HV71.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, General Manager

– Väldigt tidigt i processen kring att tillsätta en ny huvudtränare för Luleå Hockey stod det klart att Thomas var vårt förstaval för uppdraget. Han känner vår förening både utan och innan och har efter sin spelarkarriär utvecklats till SHL:s bäste coach.

– Vi är väldigt nöjda med det tränarteam som vi har satt samman med Thomas Berglund som huvudansvarig, tillsammans med sina assisterande tränare Roger Kyrö och Henrik Stridh samt målvaktstränaren Gusten Törnqvist och vi ser verkligen fram emot att få dra upp riktlinjerna för de kommande säsongerna tillsammans med dem.

Thomas ”Bulan” Berglund

– Det känns jätteskönt att få komma hem till Norrbotten igen. Även om vi har haft det jättebra under tiden i Gävle så är det ändå speciellt att få återvända till den förening som jag representerat tidigare under så många år, både som spelare och som ledare.

– Den nya rollen som huvudtränare för Luleå Hockey känns riktigt bra. Jag har fyra säsonger som assisterande sedan tidigare i LHF och har fått ytterligare erfarenheter som huvudtränare i Brynäs. Jag känner Roger Kyrö väl sedan tidigare, han är grymt hockeykunnig och harmonisk som person och Henrik Stridh har jag hört är en bra kille som gjort bra ifrån sig i Timrås organisation. Så det kommer bli väldigt roligt att jobba med dom och föreningens nya sportsliga ledning de kommande tre säsongerna.