• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Luleå Hockey straffade Djurgården

23 september 2017 20:26

Luleå Hockey tog två poäng hemma mot Djurgården hockey i en tät och tajt match som slutade 1-1 efter full tid. På straffläggningen var norrbottningarna hundraprocentiga och två poäng till Norrbotten.


Lördagsmatchen mellan Luleå Hockey och Djurgården Hockey blev i mångt och mycket ett ställningskrig med två lag som effektivt satte käppar i hjulen för varandra. Gästerna Djurgården dock spelmässigt närmast att spräcka målnollan då man hade sekvenser där man lyckades pressa tillbaka hemmalaget men ställning var allt jämt 0-0 efter två spelade perioder.

I den tredje perioden kändes det som att vågskålen skulle tippa över i en sådan fördel för gästerna att första målet skulle falla. I det läget valde norrbottningarnas tränarstab att ta timeout och om det gjorde susen eller inte låter vi vara osagt. Men strax efter timeouten kom målet och det var hemmalaget som frälste publiken. Patrick Cehlin utnyttjade en puck som studsade ut från sarghörnet, skickade in den mot mål och trissan smet in mellan stolpen och målvaktens skridsko, tid för målet 08:47.

I slutet av matchen satsade Djurgården allt på ett kort, tog ut målvakten i jakten på kvittering vilket man också lyckades med. Knappt två minuter från slutet hittade nye Rene Bourque en lucka bakom Joel Lassinantti och matchen gick till förlängning och sedermera straffläggning. Väl där visade norrbottningarna bäst skärpa, Joel Lassinantti var omutlig samtidigt som Einar Emanuelsson och Patrick Cehlin satte sina straffar. Matchvinnande målet till Emanuelsson alltså och två poäng till Luleå Hockey.