• Huvudsponsorer

Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Söndag Sön 21 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Fredag Fre 26 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar

Stabilt Luleå Hockey tog tre poäng

25 januari 2018 21:27
SHL

Luleå Hockey visade upp ett stabilt spel både framåt och bakåt då man tog emot Färjestad BK under torsdagen. Slutresultatet skrevs till 4-1.


Luleå Hockey fick verkligen en flygande start på matchen där samtliga spelare var redo för match så fort pucken släpptes. Gästerna Färjestad lyckades samtidigt inte komma in i gängorna och det visade sig också ute på isen. Efter åtta minuter hade norrbottningarna skottövertag med 7-2 och man hade hunnit göra 1-0. Einar visade prov på styrka då han, trots uppvaktning från motståndarna, tog sig från hörnet och in framför mål. Väl där visade han kyla och lyfte kallt upp pucken med en backhand i det närmsta krysset.

Einar fortsatte att vara stekhet i den första perioden och det kändes som att Kirunasonen fick målchanser i vart och varannat byte. Halvvägs in i perioden slog han så till igen då han avslutade distinkt efter att hemmalaget vänt spelet på offensiva blå.

I den andra perioden så lyfte gästerna spelet men Luleå Hockey höll fast vid stafettpinnen och visade upp både bra offensiv och defensiv. En och en halv minut från andra pausvilan kom blytunga 3-0 då Karl Fabricius pricksköt ett maskerat skott rakt upp i krysset efter förarbete av Johan Forsberg och Daniel Sondell.

Med tre måls ledning höll så Luleå Hockey ställningarna i den tredje perioden vilket man spelade av på ett effektivt sätt. 4-0 kom i tom kasse via Johan Harju innan Färjestad tjugo sekunder från målet lyckades spräcka Filip Gustavsson nolla. Det insläppta målet till trots så gjord nämnde Gustavsson en stormatch i kassen och blandade stabilt spel med femstjärniga reflexparader.

Tre poäng till Luleå Hockey som nu laddar om för två matcher på dagar. Lördag gästar man Linköping och på söndag väntar returmöte med Färjestad nere i Karlstad.