• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan

Landslagskollen

13 april 2017 13:53
Landslag

Luleå Hockey/MSSK har haft sju spelare som varit och spelat VM i USA. Vi har pratat med några av spelarna och här är deras kommentarer om hur de upplevde mästerskapet.


Sverige med Johanna Fällman och Emma Nordin i laget slutade på en sjätteplats, Finland med Jenni Hiirikoski, Ronja Savolainen, Michelle Karvinen och Noora Tulus i laget knep bronset och Schweiz med Anja Stiefel i laget höll sig kvar i A-VM genom att slå Tjeckien i ett nedflyttningskval.

Johanna Fällman

– Jag tycker att vi visade på mental styrka då vi tog oss till kvartsfinal efter en svår start, det var kniven på strupen från första nedsläpp och vi hanterade situationen bra. Sen är jag missnöjd med placeringen. För egen del är det min absolut bästa turnering och prestation i blågult någonsin vilket givetvis känns inspirerande.

Ronja Savolainen

– Lagets insats var magisk, sjukt bra lag och sjukt bra spelat av alla, bästa truppen hittills. Och min egen insats var bra, försökte koncentera mest på det som jag inte är bra på och att göra det bra och tycker jag lyckades med det. Så jag är nöjd med min insats.

Noora Tulus

– För laget gick det bra. Första matchen mot Kanada som vi vann var en fin upplevelse som jag kommer att komma ihåg länge. Vi uppnådde vårt mål som var att ta medalj, men vi hade chansen att spela i final och det är en sak man tänker på nu efteråt. För min egen del gick det helt okey, men min roll blev rätt liten. Men varje gång jag fick spela försökte jag hjälpa laget så mycket jag kunde och tillslut blev det mitt bästa VM insats hittills.

Anja Stiefel

– Det var ett annorlunda VM där alla verkligen kunde slå alla. De flesta matcherna var väldigt jämna, men vi hade kunnat prestera mycket bättre. Vi släppte in lite lätta mål mot Tjeckien och Sverige samtidigt som vi borde ha gjort fler mål framåt. Det var roligt att spela med laget och vi gjorde ett jättebra jobb som lyckades vända mot Tjeckien i nedflyttningskvalet så jag är stolt över mina lagkamrater.

Poäng och matcher för spelarna

Johanna Fällman: 5 matcher, 4 mål.

Emma Nordin: 5 matcher, 3 assist.

Jenni Hiirikoski: 6 matcher, 3 mål, 2 assist och även utsedd till bästa back i turneringen.

Ronja Savolainen: 6 matcher, 2 mål.

Michelle Karvinen: 6 matcher, 1 mål, 4 assist.

Noora Tulus: 6 matcher, 1 mål, 1 assist.

Anja Stiefel: 6 matcher, 1 assist.

Den 15:e april startar B-VM och där deltar LHF/MSSK-spelarna Zsofia Jokai Szilagyi, Ungern och Josefine Hoegh Persson, Danmark.