• Huvudsponsorer

Luleå Hockey pluggade bäst i SHL

13 juni 2017 15:46
nyhet

Spelarna i Luleå Hockey var de som vidareutbildade sig mest inom hela SHL och HockeyAllsvenskan den gångna säsongen. Det visar en sammanställning som utbildningsföretaget Phocus Education gjort i samarbete med spelarfacket SICO.


SICO och Phocus Education har samarbetat sedan 2012 för att ge spelarna möjlighet att kombinera sina spelarkarriärer med studier. Som ett led i detta arbete har de instiftat ett vandringspris till det lag som hade flest studerande spelare under föregående säsong.

Luleå Hockey var med sina 8 studenter bäst av alla lag i SHL och HockeyAllsvenskan under säsongen 2016/2017 och får förutom vandringspriset även möjligheten att designa en tårta som man får skicka till valfritt lag som en påminnelse om att även dom skulle behöva studera mera.

– Vad kul, säger Karl Fabricius som varit en av studenterna under säsongen. Vi är några spelare i laget som har läst bland annat några ekonomikurser. Det som varit bra är att man fått en egen kursplan där man kunnat lägga upp det i en egen takt och läsa lite mer när det inte är hockeysäsong – vilket generellt är ett bra upplägg för en lagidrottare.

Näst efter Luleå Hockey kom Malmö Redhawks och Almtuna IS med vardera 7 spelarstudenter.