• Huvudsponsorer

Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar

Luleå Hockey vann, till slut

16 november 2017 21:37
SHL

Det var svängigt värre när Luleå Hockey tog emot Frölunda HC under torsdagskvällen. Norrbottningarna drog ifrån till 3-0, tappade till 3-3 innan Patrick Cehlin avgjorde matchen på straffar.


Luleå Hockey fick en kanonstart på matchen och man bokstavligen flög fram i den första perioden som prestationsmässigt hör till en av de bättre hittills den här säsongen. Norrbottningarna visade fart och beslutsamhet blandat med kreativitet och 1-0 kom efter 08:59 på en fin individuell prestation. Emil Larsson dribblade sig företagsamt in i skottläge och avslutade kliniskt i målvaktens högra kryss. Strax efteråt kom också 2-0 och även det målet på en fin individual prestation. Patrick Cehlin fick pucken serverad från kedjekamraten Robin Kovács i ett läge två mot en och Cehlin visade prov på kyla då han höll inne skottet, lät målvakten göra första draget för att retsamt lyfta in pucken i öppen kasse.

Gästerna Frölunda ryckte upp sig i den andra perioden och framförallt under de först minuterna hade man bud på mål men utan att för den skulle trycka dit trissan. Istället var det Luleå Hockey som hade studsen, eller studsarna rättare sagt, med sig då Anton Hedman ökade på till 3-0. Oscar Engsunds skott for runt som en flipperkula framför Frölundamålet innan den via nämnde Hedman hittade in i målet. Ett psykologiskt tungt mål som gästerna dock svarade upp med en livsviktig reducering till 3-1 med endast 58 sekunder kvar till den andra pausvilan.

Huruvida reduceringen gav gästerna en energikick eller inte låter vi vara osagt men onekligen såg det ut som att den gav effekt för göteborgarna bet sig fast i Luleå Hockeys zon direkt i inledningen av den tredje perioden och efter tre minuter kom också reduceringspucken till 3-2. Gästerna behöll initiativet och fem minuter från slutet så kom också kvitteringen genom ett mål i powerplay och matchen var helt öppen.

Matchen slutade 3-3 vid full tid och efter en mållös förlängning kom så avgörandet på straffar. Och väl där krävdes det hela sex straffomgångar innan bonuspoängen kunde delas. Patrick Cehlin satte vinnarmålet, sitt andra för kvällen, och två poäng som kanske borde varit tre till Norrbotten.