• Huvudsponsorer

Nedsläpp: Luleå Hockey - Frölunda

15 februari 2013 14:02

Grundserien går mot sitt slut och det återstår nu bara sju matcher kvar att spela. För Luleå Hockey handlar det fortfarande att hamna bland de fyra främsta lagen ett hinder på vägen dit är Frölunda HC vilka man tar emot hemma i Luleå imorgon lördag.


Det är just nu status quo för Luleå Hockey i toppstriden efter den förra omgången som spelades igår torsdag. Luleå Hockey vann förvisso sin match borta mot Timrå med 3-1 men avancerade inte i tabellen då båda lagen närmast, trean HV71 och femman Linköping, vann sina respektive matcher. Luleå Hockey har alltså alltjämt fyra poäng ner till Linköping och fem poäng upp till HV71.

Imorgon lördag väntar så den första matchen på hemmaplan för norrbottningarna på två veckor då man tar emot tabellsjuan Frölunda och det blir säkert ett revanschsuget lag man ställs mot. Göteborgarna har nämligen inlett med två raka förluster efter landslagsuppehållet och hoppas förstås att komma in en vinnande trend lagom till slutspelet.

Notera att: - Luleå Hockey har tagit poäng sju matcher i rad mot Frölunda.

- Luleå Hockey har tagit tio poäng de fem senaste matcherna, Frölunda har tagit fyra.

- Luleå Hockey har släppt in 1,79 mål per match och med det är man tätast i Elitserien. Tre senaste matcherna: Timrå IK – Luleå Hockey 1-3
Rögle BK – Luleå Hockey 4-2
Luleå Hockey – Brynäs IF 5-1

Färjestad BK – Frölunda HC 3-2
Frölunda HC – MODO Hockey 1-3
HV71 – Frölunda HC 2-3