• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Idag 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar

Trio juniorer kontrakterade

24 mars 2017 11:21
SHL

Efter att ha gjort goda prestationer under den gångna säsongen har en trio juniorer skrivit kontrakt med Luleå Hockey, för att därigenom kunna utvecklas ytterligare tillsammans med föreningen. Detta presenterade LHF tidigare idag i direktsändning via #lhflive.


Backarna Viktor Grahn (-98) och Kim Johansson (-98) har skrivit kontrakt för de kommande två säsongerna och Axel Levander (-97) har skrivit på för säsongen 2017/2018.

Viktor Grahn tog tillvara på chansen i slutet på säsongen och snittade över 16 minuters speltid i slutspelsmatcherna mot Malmö. Kim Johansson gjorde 9 SHL-matcher under hösten och Axel Levander gjorde en stark säsong som sistaårsjunior där han visat stor utveckling och var bäste poängplockare i laget efter Einar Emanuelsson.

Stefan ”Skuggan” Nilsson, General Manager

– Samtliga av de här tre unga spelarna har gjort riktigt bra säsonger. Gemensamt för dem alla är att de är bra karaktärer som verkligen brinner för att utvecklas inom hockeyn.

– Kim Johansson är en väldigt spelskicklig och smart back som redan provat på ett antal matcher i SHL. Han har gjort det på ett bra sätt och har stor utvecklingspotential. Dessutom är han en Luleåkille, vilket inte gör det mindre intressant för framtiden.

– Viktor Grahn är en Piteå-kille som haft en otrolig utveckling det sista året, där han i avslutningen på säsongen gjorde flera riktigt bra matcher för a-laget, något som lovar mycket gott för framtiden.

– Axel Levander är en forward från Umeå som kom till vårat J20-lag som sistaårsjunior den gångna säsongen och som överträffat våra förväntningar. Han har varit en av J20:s bärande spelare och har förtjänat en chans hos a-laget.

Kim Johansson

– Det känns jättebra att jag erbjudits den här möjligheten till vidareutveckling i Luleå Hockey som är min moderklubb och att jag fortsatt får chansen att spela inför samma fans som jag stått bland för bara några säsonger sedan. Luleå Hockey har visat att man satsar på unga spelare, så det här kommer bli riktigt spännande för mig.

Viktor Grahn

– Det känns fantastiskt kul att få chansen att spela med a-laget även nästa säsong. Jag tycker det gått jättebra i år och jag känner att jag har utvecklats på alla fronter. Tyvärr blev säsongen lite för kort, men det får vi ordna till nästa säsong istället. Mitt mål nu är att få spela så mycket som möjligt, hjälpa laget att vinna och på sikt etablera mig bland de sex främsta backarna i Luleå Hockey.

Axel Levander

– Det känns helt fantastiskt att få skriva kontrakt med Luleå Hockey. Det är det som man kämpat för hela säsongen och till och med innan dess, att någon gång få skriva ett SHL-kontrakt. Närmast sätter det igång med sommarfysen den 10 april och därefter är det bara att försöka slå sig in i truppen och ta det därifrån.