• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan

Assisterande tränare presenterade

10 april 2017 10:25
#lhflive

I måndagens direktsända #lhflive presenterade Luleå Hockey två nya assisterande tränare. Det är Roger Kyrö och Henrik Stridh som kommer ta de rollerna och därmed utgöra en viktig del av Luleå Hockeys ledarteam för de kommande två säsongerna.


44-årige Roger Kyrö har tidigare varit huvudtränare i SHL för både Luleå Hockey och Brynäs IF. Han har dessutom varit ansvarig LHF:s J20-lag under två säsonger. Sedan dess har han varit egen företagare och de senaste säsongerna ansvarat för J18 och Hockeygymnasiet inom Brooklyn Tigers.

47-årige Henrik Stridh har under två sejourer varit assisterande tränare i SHL respektive HockeyAllsvenskan för Timrå IK. Han har dessutom varit junioransvarig för föreningen, haft hand om hockeygymnasiet och coachat Timrås J18-lag under flera säsonger. I vintras var han även med som assisterande tränare vid JVM.

Ulf Engman, vice General Manager
– Roger Kyrö är en erfaren och engagerad tränare som brinner för sitt nya uppdrag i Luleå Hockey. Han kommer jobba mycket mycket med spelarnas individuella utveckling. Dessutom är det positivt att han tidigare varit med på SHL-nivå, både som tränare och spelare och känner Luleå Hockey mycket väl.

– Henrik Stridh är en trygg och erfaren tränare som jobbat på seniornivå i både SHL och HockeyAllsvenskan. Han har även jobbat mycket med att utbilda juniorspelare och hans ledarskap och driv har tagit honom till att även ha jobbat med J20-landslaget. Kommer precis som han gjort under tidigare säsonger att coacha backarna.

– Sammantaget är vi mycket nöjda över rekryteringen av både Roger och Henrik till vår tränarstab för de kommande två säsongerna. De sätter igång och jobbar med vår grupp från och med idag och kommer med sina erfarenheter, kompetens och passion för hockeyn att ge oss en riktigt starkt grund för de kommande säsongerna.

Roger Kyrö
– Det känns fantastiskt kul och inspirerande att få jobba på SHL-nivå med Luleå Hockey igen. Det går inte att sticka under stol med att det är något speciellt att få vara med i hetluften när det är bra tryck på matcherna. Dessutom har jag blivit presenterad med en mycket spännande roll, där jag kommer jobba mycket med den individuella utvecklingen hos spelarna. Speciellt som föreningen gjort en ordentlig satsning på egna unga spelare med goda karaktärer.

Henrik Stridh
– Det känns jätteroligt att få komma tillbaka och jobba på SHL-nivå igen och det skall bli mycket spännande att få göra det i en ny miljö de kommande säsongerna. När Luleå Hockey hörde av sig behövde jag inte någon längre betänktid utifrån att jag varit i Luleå många gånger och då blivit imponerad av förutsättningarna som finns med fina och fräscha lokaler och goda möjligheter till träning och utveckling.

Dessutom presenterade GM Ulf Engman att Gusten Törnqvist har förlängt sitt avtal med Luleå Hockey för de kommande tre säsongerna som målvaktstränare - vilket innebär att han även fortsättningsvis får fortsätta att driva Sveriges kanske främsta utbildning av målvakter.