• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar

AIK straffade Luleå

29 oktober 2017 15:11
J20

Luleå Hockeys J20-lag förlorade dagens bortamatch mot AIK efter straffar. Det var en svängig match där tillslut hemmalaget drog det längsta strået.


Det blev en jämn och målrik förstaperiod där Luleå precis som i gårdagens match öppnade målskyttet med ett tidigt mål i powerplay, och det var ett vackert sådant där Marcus Collin skickade in 0-1 efter ett klapp klapp-spel med Gustav Willman Borvik och Noel Gunler. Fyra minuter senare kvitterade Hemmalaget då Nils Höglander slog in en retur. Kort därefter återtog gästerna ledningen då Lucas Jidenius hittade en fri Christoffer Björk framför kassen som inte gjorde något misstag. Men AIK fick sista ordet i perioden då Höglander gjorde sitt andra mål för dagen då han snappade upp en lös puck och överlistade sen William Josbrandt i Luleå-kassen.

Josbrandt fick dock revansch på det sena insläppta målet i den första perioden då han lyckades rädda två frilägen i början av den andra. Halvvägs in på matchen fick norrbottningarna chansen att spela fem mot tre, en chans man också tog vara på då Anton Andersson pricksköt in 3-2. Det blev sen lite mer tillknäppt spel och 3-2 stod sig perioden ut.

Gästerna började den tredje perioden med att klara av ett tre mot fem-läge. Man försvarade sig sen bra men 11:38 in på perioden spelade hemmalaget till sig ett friläge och lyckades kvittera genom Sebastian Hedén. Och av bara farten kom även 4-3 till AIK strax därefter då Felix Dahlgren hittade nätet. Men hemmalaget drog sen på sig en utvisning och i spel i numerärt överläge kvitterade Gustav Willman Borvik matchen till 4-4, endast elva sekunder efter AIKs ledningsmål.

Matchen gick till förlängning som blev mållös och i straffläggningen var det hemmalaget som var det effektivare laget och fixade därmed bonuspoängen.