• Huvudsponsorer

16-åring fick smaka på a-laget

12 februari 2015 22:36

Inför matchen mot Skellefteå stod det klart att det skulle bli ett nytt ansikte i målvaktsteamet för kvällen - när blott 16-årige Filip Gustavsson fick chansen att vara backup bakom Daniel Larsson när Joel Lassinantti behövde läka en mindre skavank.


Filip Gustavsson kom till Luleå Hockey inför den här säsongen och har under säsongen spelat matcher med både J18 och J20 och har dessutom varit uppe och tränat med a-laget.

- Det var väldigt spännande och kul att få vara med kring laget idag. Det var många rutiner som det var lärorikt att få ta del av. Vilken seriositet det finns i omklädningsrummet där alla spelare har fokus på rätt saker hela tiden och äter bra, värmer upp bra och spelar bra, berättar Filip.

Det blev dock ingen istid för den unge målvakten när Daniel Larsson plockade hem sin och lagets andra raka trepoängare den här veckan.

- Under själva matchen tycker jag också att allt var väldigt kul att ha fått vara med om. En kul grej var bland anat att se hur Per Ledin är i båset då han hela tiden står och stampar vid båsdörren som en 12-åring och bara vill in så fort som möjligt hela tiden, säger Filip och skrattar.

Under landslagsuppehållet i början på februari var Filip iväg och spelade U17-landskamper - något som det förmodligen kommer bli mycket av framöver med tanke på att han rankas som en av världens bästa målvakter i sin åldersgrupp.

- Jag tycker att det spelmässigt gick väldigt bra. Både jag och laget spelade bra och det var egentligen bara oflyt att vi inte fick till det bättre resultatmässigt, berättar Filip.

Och om det här gav mersmak för framtiden?

- Definitivt!