• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Luleå
LHF

Elfte raka hemmasegern för Frölunda

28 december 2016 22:00
#FHCLHF

Luleå fick till slut hål på Dan Bakala, men det hjälpte inte. Frölunda gjorde fler mål, tog tredje raka mot Luleå och förlängde sin hemmasvit till elva (!) raka segrar.


Dan Bakala, med två raka nollor i mötena med Luleå, mot Joel Lassinantti som hade chansen att slå nytt SHL-rekord i tid för hållen nolla. Det var snackisen på förhand och de gjorde ingen besviken.

Båda spelade stabilt, fick bra hjälp av sina utespelare och det var mållöst efter 20 minuter.

Det var fortsatt tätt och mycket kamp utmed sargen i början av andra. Men när Frölunda fick chansen i powerplay efter fem minuter kunde inte Luleå stå emot. Göteborgarna är suveräna i den spelformen och Victor Olofsson satte 1-0, till Joel Lassinanttis stora förtret. Det blev inget nytt rekord för honom, men han fortsatte att spela briljant och svarade under senare delen av perioden för ett par fantastiska räddningar.

När det efter halva perioden var dags för nytt numerärt överläge var det också dags för nytt mål. Henrik Tömmernes lyckades, trots tappad balans, få in pucken i krysset med ett direktskott och det var 2-0 i pausen.

Äntligen, tänkte Luleå

Dan Bakala gick alltså in i tredje perioden med bibehållen nolla och chansen att hålla sin tredje raka mot Luleå. Minuterna gick och Frölunda höll sin 2-0 ledning, men så blixtrade Bill Sweatt till med sin fantastiska skridskoåkning och lyckades till slut överlista burväktaren efter 14:25.

Luleå satsade på att plocka målvakten för en extra utespelare. De hade ett skott i stolpen med en och en halv minut kvar, men det öppna målet gav Frölunda 3-1 genom Mattias Nörstebö och Frölunda säkrade sin elfte raka hemmaseger.

– Vi gick in för att döda matchen och inte bli passiva. Det gjorde vi bra men fick inte ut så mycket i spelet fem mot fem. Vi har haft flyt flera gånger i år när vi inte lyckats sätta det tredje målet och punktera matchen, så även idag, sa Frölundas tränare Roger Rönnberg till C More efter matchen.