• Huvudsponsorer

Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 11 Mar  (1 match)
Mån 13 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Tis 26 Sep  (1 match)
Tor 28 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Idag  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Tor 02 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Tor 30 Nov  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Hemma
Luleå
L H F
Borta
Karlskrona
KHK

Forsberg visade vägen för sitt Luleå

5 januari 2017 21:50
#LHFKHK

Johan Forsberg både startade upphämtningen och avslutade vändningen för sitt Luleå när hemmalaget besegrade Karlskrona med 3-2 efter straffar i Coop Norrbotten Arena efter att ha vänt ett 0-2 underläge.


Innan nedsläpp hyllades Luleås gamla back Roger Åkerström till publikens stora jubel. Det jublet satte dock publiken i halsen i inledning då Karlskrona rivstartade och satte 0-1 redan efter en minuts spel. Marcus Paulsson hette målskytten som med ett avslut i krysset på ett rent friläge satte gästerna i förarsätet.

Efter det målet var det Luleå som ägde pucken mest, men hemmalaget hade oerhörda problem att komma till långa anfall och till att forcera genom Karlskronas starka defensiv.

Den täta matchbilden fortsatte i den andra perioden. Luleå hade mycket puck, men hade inte förmågan att omvandla det till farligt anfallsspel. Hemmalaget hade också stora problem i sitt powerplay där man inte lyckades skapa något av värde. Istället visade Karlskrona upp hur ett powerplay ska spelas. In med pucken i slottet, där Joel Kellman stod parkerad, ett rappt skott och vi hade 0-2 på tavlan.

Luleå kom dock att få in en viktig reducering. Johan Forsberg kunde forcera in pucken från nära håll sedan Johannes Jönsson i gästernas kasse inte lyckades få ordning på pucken.

Forsbergs straffhjälte - som så många gånger förr

Den tredje perioden handlade om Luleås forcering framåt. Karlskrona stängde dock ner Luleås fart på ett framgångsrikt sätt och Luleå lyckades inte skapa speciellt mycket farligheter. Men 2-2 skulle ändå komma.

Joel Lassinantti hade lämnat sin målbur och med dryga minuten kvar att spela tryckte Bill Sweatt in 2-2 från nära håll i en tilltrasslad situation framför mål.

Matchen togs till en mållös förlängning där Luleå bland annat brände två frilägen. Men i straffläggningen var det ändå Luleå som var hetast. Johan Forsberg var den enda som hittade rätt och därmed ordnade han bonuspoängen till Luleå Hockey.