• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Karlskrona
KHK

Forsberg visade vägen för sitt Luleå

5 januari 2017 21:50
#LHFKHK

Johan Forsberg både startade upphämtningen och avslutade vändningen för sitt Luleå när hemmalaget besegrade Karlskrona med 3-2 efter straffar i Coop Norrbotten Arena efter att ha vänt ett 0-2 underläge.


Innan nedsläpp hyllades Luleås gamla back Roger Åkerström till publikens stora jubel. Det jublet satte dock publiken i halsen i inledning då Karlskrona rivstartade och satte 0-1 redan efter en minuts spel. Marcus Paulsson hette målskytten som med ett avslut i krysset på ett rent friläge satte gästerna i förarsätet.

Efter det målet var det Luleå som ägde pucken mest, men hemmalaget hade oerhörda problem att komma till långa anfall och till att forcera genom Karlskronas starka defensiv.

Den täta matchbilden fortsatte i den andra perioden. Luleå hade mycket puck, men hade inte förmågan att omvandla det till farligt anfallsspel. Hemmalaget hade också stora problem i sitt powerplay där man inte lyckades skapa något av värde. Istället visade Karlskrona upp hur ett powerplay ska spelas. In med pucken i slottet, där Joel Kellman stod parkerad, ett rappt skott och vi hade 0-2 på tavlan.

Luleå kom dock att få in en viktig reducering. Johan Forsberg kunde forcera in pucken från nära håll sedan Johannes Jönsson i gästernas kasse inte lyckades få ordning på pucken.

Forsbergs straffhjälte - som så många gånger förr

Den tredje perioden handlade om Luleås forcering framåt. Karlskrona stängde dock ner Luleås fart på ett framgångsrikt sätt och Luleå lyckades inte skapa speciellt mycket farligheter. Men 2-2 skulle ändå komma.

Joel Lassinantti hade lämnat sin målbur och med dryga minuten kvar att spela tryckte Bill Sweatt in 2-2 från nära håll i en tilltrasslad situation framför mål.

Matchen togs till en mållös förlängning där Luleå bland annat brände två frilägen. Men i straffläggningen var det ändå Luleå som var hetast. Johan Forsberg var den enda som hittade rätt och därmed ordnade han bonuspoängen till Luleå Hockey.