• Huvudsponsorer

Lör 04 Feb (1 match)
Tis 14 Feb (1 match)
Tor 16 Feb (1 match)
Lör 18 Feb (1 match)
Tis 21 Feb (1 match)
Tor 23 Feb (1 match)
Lör 25 Feb (1 match)
Tis 28 Feb (1 match)
Tor 02 Mar (1 match)
Lör 04 Mar (1 match)
Tis 07 Mar (1 match)
Tor 09 Mar (1 match)
Lör 11 Mar (1 match)
Mån 13 Mar (1 match)
Omgång 41 torsdag 2 Februari
Hemma
Luleå
LHF
4 - 5
SO
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs vände och straffade Luleå

2 februari 2017 21:55
#LHFBIF

Brynäs tog en stark seger när Luleå besegrades på bortais med 5-4 efter straffar. Brynäs vände underläge 2-4 i den tredje perioden och kunde sedan vinna sedan Kevin Clark hittat rätt i straffläggningen.


Det var hemmalaget Luleå som startade matchen bäst. Man hade bra frat under skridskorna och kom också till fler och farligare avslut än Brynäs. David Rautio i gästernas mål spelade dock stabilt och motade farligheterna på ett bra sätt.

Craig Schira i Luleå satte in en ordentlig smäll på Brynäs Jesper Jensen som tog illa. Skada på Jensen, matchstraff på Schira och Brynäs kom in i spelet mer när man fick ett långt powerplay. Dock utan utdelning. Men direkt efter satt ändå 0-1 när Oscar Lindblom petade in pucken från nära håll.

Bill Sweatt med ett äkta hattrick

Den andra perioden tillhörde Bill Sweatt och Luleå. Redan efter tolv sekunder smällde amerikanen in 1-1 med ett rappt handledsskott i plockhandskrysset. Efter det fortsatte Sweatt att oroa gästernas försvar, och även om spelet böljade åt båda håll, var det LUleå som skulle få utdelning. I numerärt underläge var Sweatt framme igen och skickade in 2-1 i det andra krysset.

När tiden sedan tickade ner mot pausvila, var Sweatt framme igen. Samma rappa skott, Rautio hann inte reagera och 3-1 var ett faktum till publikens stora glädje.

Men Brynäs kom ikapp. I den svängande matchen reducerade först Daniel Mannberg till 3-2. Luleå ökade på ledningen till 4-2 genom Brendan Mikkelson, men hemmalaget lyckades inte knyta igen säcken. Linus Öhlund och Oskar Linblom bjöd båda på två snabba mål och ställningen var 4-4 efter full tid och förlängning.

I Straffläggningen sedan avgjorde Brynäs Kevin Clark med en läcker straff, mellan benen på Filip Gustavsson, och Brynäs knep bonuspoängen.

Kommande motståndare:

  • Brynäs-Luleå lör 4 feb 18:30