• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Brynäs
BIF

Brynäs vände och straffade Luleå

2 februari 2017 21:55
#LHFBIF

Brynäs tog en stark seger när Luleå besegrades på bortais med 5-4 efter straffar. Brynäs vände underläge 2-4 i den tredje perioden och kunde sedan vinna sedan Kevin Clark hittat rätt i straffläggningen.


Det var hemmalaget Luleå som startade matchen bäst. Man hade bra frat under skridskorna och kom också till fler och farligare avslut än Brynäs. David Rautio i gästernas mål spelade dock stabilt och motade farligheterna på ett bra sätt.

Craig Schira i Luleå satte in en ordentlig smäll på Brynäs Jesper Jensen som tog illa. Skada på Jensen, matchstraff på Schira och Brynäs kom in i spelet mer när man fick ett långt powerplay. Dock utan utdelning. Men direkt efter satt ändå 0-1 när Oscar Lindblom petade in pucken från nära håll.

Bill Sweatt med ett äkta hattrick

Den andra perioden tillhörde Bill Sweatt och Luleå. Redan efter tolv sekunder smällde amerikanen in 1-1 med ett rappt handledsskott i plockhandskrysset. Efter det fortsatte Sweatt att oroa gästernas försvar, och även om spelet böljade åt båda håll, var det LUleå som skulle få utdelning. I numerärt underläge var Sweatt framme igen och skickade in 2-1 i det andra krysset.

När tiden sedan tickade ner mot pausvila, var Sweatt framme igen. Samma rappa skott, Rautio hann inte reagera och 3-1 var ett faktum till publikens stora glädje.

Men Brynäs kom ikapp. I den svängande matchen reducerade först Daniel Mannberg till 3-2. Luleå ökade på ledningen till 4-2 genom Brendan Mikkelson, men hemmalaget lyckades inte knyta igen säcken. Linus Öhlund och Oskar Linblom bjöd båda på två snabba mål och ställningen var 4-4 efter full tid och förlängning.

I Straffläggningen sedan avgjorde Brynäs Kevin Clark med en läcker straff, mellan benen på Filip Gustavsson, och Brynäs knep bonuspoängen.

Kommande motståndare:

  • Brynäs-Luleå lör 4 feb 18:30