• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Djurgården
DIF

Luleå Hockey suddenföll mot Djurgården

23 februari 2017 21:41
SHL

Det blev en tajt match hemma mot Djurgården i kampen om slutspelsplatserna. Gästerna tog en tidig ledning som stod sig till slutet av tredje då Luleå Hockey kvitterade. Djurgården drog dock det längsta strået och vann 1-2 efter förlängning.


Den första perioden blev inget vidare. Luleå Hockey var inte alls med och efter halva perioden hade Djurgården skottövertag med 3-11. Under den halvan hann också gästerna att ta ledningen och 0-1 - ett rättvist resultat - hade de också med sig till första pausvilan.

0-1 stod sig faktiskt ända in i den tredje perioden efter att Luleå Hockey haft svårt att på allvar hota Adam Reideborn i gästernas mål. Kvitteringen kom dock till slut och det i slutet av den tredje perioden i spel fem mot fyra. Petter Emanuelsson tog i för kung och fosterland och drog in en riktig projektil till 1-1. Målet var Emanuelssons fjortonde för säsongen och då ska man ha i åtanke att anfallaren missat dryga tio matcher på grund av skada.

Med oavgjort resultat i full tid fick matchen så avgöras i förlängning och där drog gästerna det längsta strået. Lillebror Einar Emanuelsson hade i anfallet före ett riktigt bra skottläge som dock inte hittade fram den här gången. Istället avgjorde Djurgården på spelvändningen direkt efteråt och tog alltså med sig bonuspoängen.

Resultatet gör att det tajtar till sig i tabellen. Luleå Hockey har med sex matcher kvar att spela fyra poäng ner till Karlskrona som befinner sig precis ovanför åttondelsfinalstrecket och fem poäng ner till Djurgården på position nedanför strecket. På lördag väntar en ny viktig match då norrbottningarna gästar just Karlskrona.