• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 24 Oktober Okt
Torsdag Tor 26 Oktober Okt
Lördag Lör 28 Oktober Okt
Torsdag Tor 2 November Nov
Tisdag Tis 14 November Nov
Torsdag Tor 16 November Nov
Lördag Lör 18 November Nov
Tisdag Tis 21 November Nov
Torsdag Tor 23 November Nov
Lördag Lör 25 November Nov
Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Leksand
LIF

Luleås fina hemmafacit fortsätter

4 mars 2017 18:29
#LHFLIF

Efter 5–2 hemma mot Leksand lever slutspelshoppet i allra högsta grad för Luleå. Samtidigt står det klart att Leksand får rikta in sig på kvalspel för att ha en chans att hålla sig kvar i SHL över nästa säsong.


Luleå behöver samla ihop poäng för att stärka sina chanser att gå till slutspel, där man ännu har allt i egna händer. Men på lördagen ställdes man mot ett Leksand som gick in med inställningen att det inte fanns något att förlora. Det märktes också på den intensitet som gästerna visade upp inledningsvis.

Men Luleå mätte sig med Leksands fart och kunde skaffa sig ett litet grepp om matchen ju längre den första perioden led. Om det inte vore för en storspelande Atte Engren mellan stolparna hade Luleå sannolikt tagit greppet även i målkolumnen. Men istället slutade första perioden mållös.

Luleå stack ifrån

Matchbilden i den andra perioden skilde sig inte mycket från hur det hade sett ut i den föregående. Däremot fanns det en stor skillnad att Luleå nu skulle få utdelning på sina försök att göra mål. Med drygt halva matchen spelad kunde nämligen Andreas Falk ta vara på en bjudning av Leksandsförsvaret och panga in 1–0-pucken förbi Engren.

Ett par minuter innan nästa periodvila kunde Bill Sweatt, med sitt femtonde mål för säsongen, utöka ledningen för Luleå.

– Jag tycker att vi spelar bra, gör det vi ska och följer vår gameplan, sa Andreas Falk till CMore efter två perioders spel.

Leksand får kvala

I den sista perioden skulle det lossna ordentligt. Det var Leksand som satte nerv i matchen efter mål av Johan Porsberger i ett tidigt skede. Men bara en halv minut senare kunde Luleå dryga ut ledningen – och efter det kom Leksand aldrig riktigt nära. Även om Johan Olofsson reducerade på nytt kunde Luleå till slut vinna med 5–2 efter ett sista mål i tom kasse av Jacob Lagacé.

I och med det resultatet står det nu även i teorin klart att Leksand kommer att behöva kvala för att hålla sig kvar i SHL. Luleå tog i sin tur viktiga poäng för att behålla sin topp tio-plats i tabellen. Glädjande för Luleå är också att man fortfarande inte har tappat poäng i COOP Norrbotten Arena så här långt under 2017.

Kommande matcher:

  • HV71-Luleå, Tis 7 mars 19:00
  • Leksand-Djurgården, Tis 7 mars 19:00