• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Luleå
LHF

Äntligen för Luleå - tre poäng säkrades i Skåne

17 oktober 2017 21:20
#MIFLHF

Väntan efter en seger efter full tid är över för Luleå. I deras tionde match för säsongen kom tre poäng när Malmö besegrades med 1-2 på bortais. Ett starkt försvarsspel var nyckeln till segern.


Luleå fick en smakstart i Malmö Arena där det tog endast dryga 30 sekunder innan 0-1 var i nät. Einar Emanuelsson sköt och via Isac Lundeströms skridsko styrdes pucken in i nät.

Därefter var det en tät period spelmässigt. Malmö ägde mycket puck, men Luleå stängde ner farten på hemmalaget och gjorde det svårt för Malmö att komma till heta lägen, även om en del skapades. Främst i powerplay.

— Vi börjar bra, men sedan får Malmö ta över och kör bättre än vad vi gör, så det kan bli bättre, sa Isac Lundeström i Luleå till C More i paus.

Det blev lite mer Luleå i den andra perioden och gästerna fick dessutom chansen i spel fem mot fyra i fyra minuter. Det spelades runt mycket, men inte till några vidare chanser och istället kunde Malmö kontra och sätta 1-1 i numerärt underläge genom Robin Alvarez.

Spelet med en man mer på banan hade dock gett Luleå lite kommando och det dröjde inte allt för länge innan Gustav Rydahl styrde in 1-2 för att sätta Luleå i förarsätet igen.

"Det kändes bra idag"

Den tredje perioden handlade om Malmös press för kvittering. Hemmalaget ägde mycket puck och spelade runt i anfallszonen, men Luleå höll emot och höll Malmö på utsidan. Det var ett starkt försvar Malmö skulle forcera, och man lyckades inte. Även Luleås målvakt Filip Gustavsson visade sig från sin bästa sida när Luleå höll undan och vann med 1-2.

— Det kändes bra idag. Det har varit dåligt med trepoängare, men nu kom den, sa burväktaren till C More efter segern.