• Huvudsponsorer

Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Söndag Sön 21 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Fredag Fre 26 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Fredag Fre 2 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Malmö
MIF

Kan täta Luleå stoppa Malmö ännu en gång?

26 oktober 2017 11:30
#LHFMIF

Med två raka segrar utan ett enda insläppt mål så har Luleå klättrat i tabellen. Nu tar man sikte på en tredje rak seger när man tar emot Malmö på hemmais. Ett Malmö man besegrade för en dryg vecka sedan.


Formkollen

Luleå har fått ordning på spelet och på de senaste fyra matcherna har norrbottningarna plockat in tre segrar. Senast blev det två poäng när Karlskrona bortabesegrades med 1-0 efter förlängning. En tät match där försvarsspelet var satt i det främsta rummet från båda håll. Luleå har verkligen fått ordning på sitt försvarsspel och med hjälp av Joel Lassinantti har man nu hållit nollan i två matcher i rad.

Det blir med andra ord en ordentligt offensiv uppgift för Malmö att ta sig an under torsdagen när man gästar Coop Norrbotten Arena. Ett Malmö som haft en sviktande form, och som bara för en dryg vecka sedan föll mot Luleå på hemmais med 1-2.

Det lär vara revanschsuget hos skåningarna efter den förlusten. Dessutom kommer man med gott självförtroende efter tisdagens match då regerande mästarna HV71 besegrades med 3-1.

Läget i lagen

Luleå saknade Einar Emanulesson och Daniel Sondell i senaste matchen. Emanuelsson är borta till uppehållet, medan det är oklart om Sondell kan spela på torsdagen. Oklart är det också kring Jan Sandström och Joey Hishon som båda klev av i matchen mot Karlskrona.

Malmö hade flertalet spelare borta senast. Bland annat namnkunniga spelare som Andy Miele, Rhett Rahkshani och Frederik Storm. Dessutom fick både Christopher Nihlstorp och Robin Alvarez kliva av. Återstår att se hur Malmö kan formera sitt lag till matchen mot Luleå.

Notera att

  • Luleå och Malmö har vunnit varannan gång mot varandra i nio raka matcher. Senast vann Luleå. Malmövinst med andra ord om trenden håller i sig.
  • Luleå har tagit poäng i sex av sju hemmamatcher.
  • Malmö har endast en bortaseger denna säsong.
  • Malmös lagkapten Erik Forssell har varit poänglös i sju raka matcher.
  • Luleås målkung förra säsongen, Petter Emanuelsson, har endast gjort ett mål denna säsong.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFMIF.