• Huvudsponsorer

Lördag Lör 3 Mars Mar
Onsdag Ons 7 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Söndag Sön 11 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Torsdag Tor 15 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 17 Mars Mar
Söndag Sön 18 Mars Mar
Idag 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Lördag Lör 24 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Frölunda
FHC

Luleå vill fortsätta klättra i tabellen

16 november 2017 11:30
#LHFFHC

Luleå Hockey har verkligen fått spelet att stämma på sistone. Ett tätt försvar och effektivitet framåt har gett laget fem segrar på de sex senaste matcherna. Nu satsar norrbottningarna på nya poäng när Frölunda gästar Coop Norrbotten Arena.


Formkollen

Luleå startade upp SHL efter landslagsuppehållet på bästa sätt med tre inkasserade poäng i hemmamötet mot Färjestad. 4-1 skrevs segersiffrorna till efter att båda centrarna Niklas Olausson och Andreas Falk bjudit på ett mål och en assist var.

Det var Luleås femte seger på de sex senaste matcherna och Luleå har på allvar börjat en klättring i tabellen. Det är en stor skillnad på Lueås facit nu, jämfört med tidigare på säsongen. Luleå inledde som bekant med nio raka matcher utan en seger efter full tid. Nu har laget fem trepoängare på sina åtta senaste matcher.

För Frölunda är det fortsatt lite grus i maskineriet. Det topptippade laget från Göteborg blandar och ger i insatserna på isen, och det går trögt i insamlingen av poäng. Under tisdagens match mot Djurgården i Scandinavium så tappade man en 3-2 ledning med minuten kvar att spela till förlust 3-4 efter straffar i en tät match.

Nu väntar Luleå och vi kan nog inte förvänta oss något annat än en ny tät drabbning. Lagen har mötts två gånger tidigare i år och det har slutat med övertidsvinst för Luleå, och seger med 4-3 för Frölunda med endast sekunder kvar att spela.

Läget i lagen

I Luleå saknades Brendan Mikkelson, Petter Emanuelsson och Isac Lundeström senast. Ingen av dessa är allvarligt skadade men det är oklart när spelarna är redo för spel igen.

Frölunda hade en hel del spelare borta senast, och det återstår att se om någon av dessa är tillbaka mot Luleå.

Notera att

  • 23 poäng på 17 matcher är den sämsta starten på säsongen för Frölunda sedan år 2012 då man hade 21 poäng efter 17 matcher.
  • Både Patrick Cehlin i Luleå och Victor Olofsson i Frölunda har gjort tre matchavgörande mål.
  • Niklas Olausson i Luleå har gjort sju poäng på de sex senaste matcherna.
  • Ryan Lasch i Frölunda har gjort poäng i fem raka matcher.
  • Säkra biljetter till matchen här!
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #LHFFHC.