• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Brynäs
BIF

Palushaj klev fram för Brynäs

7 december 2017 21:54
#LHFBIF

Ett effektivt Brynäs kunde med stora siffror besegra ett Luleå som för dagen inte hade den medstuds laget haft de senaste matcherna.


Den första perioden kantades av de många utvisningar som båda lagen drog på sig. Men trots ganska ryckigt spel kan man konstatera att det var Brynäs som var det bättre laget de första 20 minuterna. Redan efter drygt två minuter kunde bortalaget ta ledningen efter fint samspel mellan Samuel Asklöf och Jesper Boqvist, där den förstnämnde spelade fram Boqvist i ett kontringsläge som resluterade i att den nyutnämnde juniorlandslagsmannen kunde stänka in 1-0 bakom Joel Lassinantti i Luleåmålet.

Bara fyra minuter senare utökade Brynäs ledningen genom Juuso Ikonen efter förarbete av Aaron Palushaj och Linus Ölund. Det var ett samarbete vi skulle se mer av under kvällen. Innan första perioden var över hade Emil Larsson reducerat för Luleå och Brynäs nyförvärv Drew Miller gjort 3-1 för bortalaget.

Den andra perioden var betydligt mer böljande och inte lika sönderryckt som den första. Men det var trots allt Brynäs som oftare fick tryck i offensiv zon. Flest och bäst chanser skapade trion Linus Ölund, Aaron Palushaj och Juuso Ikonen. Palushaj hade bland annat ett riktigt kanonläge när han tog sig fram tillsammans med Ölund men valde att gå själv. Han överlistade sånär Joel Lassinantti. En som däremot definitivt överlistade Luleåmålvakten var Elias Fälth, som fick på en riktig kalasträff till 4-1 för Brynäs. Slagskottet rakt upp i krysset bakom Lassinantti blev andra periodens enda mål.

Även om inte Aaron Palushaj fick någon assist på Brynäs sista mål i matchen var han inblandad i båda målen i tredje perioden och stod för totalt tre assister.

— Vi spelade bra i 60 hela minuter och vi tycker det är riktigt kul att spela just nu. Jag hade en bra match, varje gång jag kan hjälpa laget genom att leverera poäng känns det självklart bra, sa matchhjälten Palushaj till C More efter matchen.

Luleå Niklas Olausson kunde konstatera att laget inte hade den medstuds som man haft på sistone. Förlust 1-6 trots jämna siffror i skott på mål och ett övertag i skottförsök.

— Man kan inte räkna med att ha den utdelningen vi har haft de senaste matcherna, så vi måste jobba hårdare nu när det inte studsar vår väg, sa Olausson till C More.