• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 30 November Nov
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Tisdag Tis 19 December Dec
Torsdag Tor 21 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Lördag Lör 6 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Idag 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Mora
MIK
Borta
Luleå
LHF

Formsvagt mot formstarkt i Dalarna

2 januari 2018 11:30
#MIKLHF

Fyra raka förluster mot fyra raka segrar. Det är ett formsvagt Mora som tar emot formstarka Luleå i den första SHL-matchen efter årsskiftet - och frågan är om dalalaget kan stoppa sylvasse Emil Larsson och hans norrbottniska lag på tisdagskvällen.


Formkollen

Det var ännu en gång jämt både spel- och resultatmässigt när Mora mötte Frölunda i lördags. Trots en tungt slutforcering skulle dalalaget dock falla även i det fjärde mötet med göteborgarna - vilket i sin tur också innebar att man inkasserade sin fjärde raka förlust. När vi kliver in i 2018 är det med Mattias Karlins lag som nästjumbo i tabellen och frågan är om det blir något trendbrott när Luleå gästar Jalas Arena på tisdagsaftonen. Senast lagen möttes - så sent som den 28:e december - vann norrbottningarna på hemmais, men i mötet dessförinnan var det nykomlingen som tog samtliga tre pinnar i Dalarna.

Luleå är med sina fyra raka segrar ett av SHL:s formstarkaste lag för tillfället. I lördags plockade man dessutom en blytung 3-1-seger i det rafflande rivalmötet med Skellefteå, vilket har ingjutit än mer självförtroende hos Thomas "Bulan" Berglunds lag som sakta börjar klättra mot topp 6-placeringarna. Nu går norrbottningarna för att inleda året med ännu en seger när man gästar Mora, med bland annat en stekhet Emil Larsson i spetsen. Forwarden har nämligen stått för sju poäng de fyra senaste matcherna.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

  • Lagen har en seger vardera från tidigare möten den här säsongen. Mora vann med 3-2 hemma i Jalas Arena den 18:e november medan Luleå tog en 3-1-seger på hemmaplan den 28:e december.
  • Mora och Luleå är de lag som skjuter minst i hela serien. Båda lagen har skjutit exakt lika många skott på mål (761) där dock norrbottningarna är överlägset mer effektiva. 10,64% av skotten hamnar i motståndarnas nät i jämförelse med dalalagets näst sämsta siffra i serien - 8,54%.
  • Mattias Pettersson har stått i bägge mötena mot Luleå den här säsongen. Inför tisdagskvällens drabbning ligger hans räddningsprocent på 92,45.
  • Joel Lassinantti är fortsatt en av SHL:s bästa burväktare. Borträknat i mötet med Karlskrona där han släppte in ett mål på 17 avslut, har han under Luleås senaste segerresultat haft en snitträddningsprocent på imponerande 96,58.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIKLHF.