Honkas måldubbel gav tre poäng
Publicerad: 2023-01-05
SHL
Luleå Hockey tog en efterlängtad seger under torsdagen. Julius Honka blev stor matchhjälte med två mål då Vårat Gäng vann med 2-1.

Starten på matchen hade mer att önska. Luleå Hockey visade å ena sidan offensiva intentioner men samtidigt så tappades pucken bort lite väl ofta vilket gav gästerna ett antal bra spelvändningar som dock inte resulterade i något mål. En stor del i det var Joel Lassinanttis fina spel matchen igenom där målvakten stod för ett antal stora räddningar. Halvvägs in i perioden fick Norrbottningarna chansen i spel fem mot tre och då small det. Linus Fröberg och Mario Kempe spelade pucken mellan varandra i sidled längs kortsargen och till slut hittade den sistnämnde in i banan till Julius Honka som klappade till direkt till 0-1.

I den andra perioden hade gästerna fått fason på pucktappen vilket inte gav Timrå spelvändningar i samma utsträckning. Det var ändå hemmalaget som gjorde mål i den andra perioden och det också i just powerplay.

I den tredje perioden så var poängen till buds med en jämn matchbild men det var Luleå Hockey som efter sex spelade minuter tog kommandot. Efter ett långt anfall i Timrås zon hittade Isac Brännström så till Honka på backplats och med siktet redan inskjutet var det bara att avlossa igen för den finske backen och skottet satt fint uppe i det vänstra hörnet.

Vårat Gäng höll sedan uppe koncentrationen matchtiden ut och lyckades spela hem matchen och tog med det tre efterlängtade poäng. På lördag avslutas den tre matcher långa bortaturnén med ett stopp i Göteborg och möte med Frölunda innan hemfärd till Norrbotten.