Strafförlust mot Malmö
Publicerad: 2021-12-11
SHL
Luleå Hockey fick inte gång offensiven men försvarade sig desto bättre borta mot Malmö under lördagen. 1-1 efter ordinarie tid blev sen till 2-1 för skåningarna efter straffläggning.

Luleå Hockey inledde den första halvan av den första perioden bäst och tog också ledningen efter åtta minuter. Kim Johansson skickade in pucken igenom den täta trafiken framför motståndarmålet och Johanssons första mål i SHL var ett faktum. Efter det tog Malmö över matchen medan norrbottningarna hade svårt att få spelet att fungera där framförallt passningsspelet inte nådde önskvärd standard.

Kvitteringen kom efter 12:56 och trots att hemmalaget hade ett rejält skottövertag, 40-20 med övertid inräknat, så kunde ändå Luleå Hockey stå upp bra framför eget mål. Matchen slutade just 1-1 efter full tid och via straffläggning tog sedan Malmö bonuspoängen och nu väntar juluppehåll för tabellfyran Luleå Hockey.