Shinnimins fräckis avgjorde mot Linköping
Publicerad: 2022-01-22
SHL
Luleå Hockey hade 2-0 och kontroll på spelet efter två spelade perioder. Efter full tid hade Linköping kvitterat till 2-2 men i övertid avgjorde Brendan Shinnimin matchen med en riktig fräckis.

Luleå Hockey har gjort det till vana att öppna starkt, framförallt hemma i Coop Norrbotten Arena, och dagens match var inget undantag. Norrbottningarna satte an tonen direkt från start och tryckte tillbaka gästerna Linköping. Hemmalaget gick också till pausvila med 1-0, som lika gärna hade kunnat vara mer, efter att Joonas Rask dunkat in pucken på passning från Linus Omark med förarbete av Pontus Andreasson.

Direkt i inledningen på den andra perioden utökade Luleå Hockey ledningen till 2-0. Den här gången med Andreasson som målskytt då han lyfte in en målvaktsretur på Erik Gustafssons backskott med passningspoäng till Linus Omark, som alltså gjorde sin andra poäng för kvällen tillsammans med nämnde Andreasson.

I den tredje perioden blev sedan hemmalaget aningen passiva samtidigt som Linköping kom in i spelet allt mer och mer. Och under de första minuterna i den tredje perioden tvingades Joel Lassinantti bekänna färg i Luleåmålet med flertalet kvalificerade räddningar. Men tyvärr räckte det inte hela vägen då Linköping fick målkontakt efter 15:01 och med dryga minuten kvar av ordinarie tid kom också kvitteringen.

Matchen till förlängning och väl där avgjorde Brendan Shinnimin med en riktig fräckis då han slet sig loss på vänsterkanten och avslutade friläget med ett skott mellan sina egna ben. 3-2 alltså och bonuspoängen till Luleå Hockey.