Förlust i kvartsfinal #1
Publicerad: 2023-03-16
Luleå Hockey förlorade kvällens kvartsfinal borta mot Växjö med 2-0.

Det var hemmalaget som förde spelet och ägde mest puck i den första perioden, men man lyckades inte skapa de där riktig heta chanserna. Det var nog Linus Fröberg som hade periodens bästa chans med ett direktskott frän nära håll. Men bra försvarsspel och två stabila målvakter gjorde att det var mållöst efter 20 spelade minuter.

Växjö la till en extra växel i mittronden där man stundtals parkerade i norrbottningarnas zon. Men gästerna spelade bra defensivt och höll sina motståndare på utsidan. Halvvägs in på matchen fick man tillslut utdelning i numerärt överläge där Joel Persson pangade in ett direktskott. Luleå lyfte sen upp sitt spel i slutet av perioden som blev jämnare, men 1-0 stod sig perioden ut.

Luleå fick sen börja den tredje perioden med att klara av ett tre mot fem underläge. Man hade sen inte riktigt kraften att forcera fram en kvittering då Växjö var starka i defensiven och Ludvig Nilsson kunde fastställa slutresultatet till 2-0 i öppen kasse.