Fyra poäng av Komarek gav tionde raka premiärsegern
Publicerad: 2021-09-11
SHL
Luleå Hockey har varit framgångsrika när det vankas SHL-premiär och under lördagen tog Norrbottningarna sin tionde raka premiärseger. Konstantin Komarek hade en stor afton då han gjorde fyra poäng i 5-2-segern hemma mot Linköping.

Matchen inleddes med utvisning till Luleå Hockey redan i den första matchminuten men efter avklarat boxplay så tog hemmalaget tag i spelet. Visserligen lyckades man inte utnyttja två powerplay i följd men sju minuter in i den första perioden öppnade Villmos Galló målskyttet på passning från Konstantin Komarek, och det skulle bli mer från Komarek, mycket mer, innan kvällen var över. Och innan den första perioden var över hade Linköping hunnit med en kvittering och 1-1 stod sig till periodpaus.

Sju minuter in i den andra perioden återtog Luleå Hockey ledningen och det var samma kedja som var inne på isen men med Konstantin Komarek som målskytt, finns framspelad av Juhani Tyrväinen. Gästerna replikerade dock omedelbart, en minut och en sekund mellan målen och Norrbottningarna var tillbaka på ruta ett igen.

Allt kom dock att avgöras i den tredje perioden där Konstantin Komarek fortsatte att visa framfötterna. 05:56 in i perioden tog Luleå Hockey ledningen för tredje gången då Komarek hittade fram till Tyrväinen till 3-2 i spel fem mot fyra. Blytunga och i stort sett matchavgörande 4-2 kom åtta minuter från slutet och det på en mycket fin individuell prestation från Carl Mattsson som trampade runt sin back för att sedan avsluta högt bakom målvakten.

Kvällen tillhörde dock Konstantin Komarek som i slutet av matchen, med tom bur för Linköping, lyfte in 5-2 vilket alltså var den fjärde poängen i matchen för den österrikisk-norrbottniske anfallaren.