Linus Klasen lämnar Luleå Hockey
Publicerad: 2021-05-10
Nyhet
Efter en begäran från Linus Klasen Luleå Hockey och han enats om att avsluta spelaravtalet i förtid så att det inte längre gäller för säsongen 2021/2022.

Det blev totalt 178 matcher (56 mål och 87 assist) i SHL och SM-slutspelet för Linus Klasen i LHF-tröjan. Två av dom tre säsongerna slutade han etta i den interna poängligan och han var en del av det lag som vann European Trophy 2012.

Linus Klasen

- Jag vill tacka Luleå hockey för förståelsen och att vi snabbt kommit överens om en lösning. Utöver familjesituationen har jag som vanligt trivts oerhört bra i Norrbotten och Luleå Hockey är den förening jag älskar och som alltid kommer ha en stor plats i mitt hjärta.

- Den största besvikelsen från förra säsongen var att jag inte fick chansen att spela live inför lulepubliken igen. Jag önskar Luleå Hockey och alla mina kamrater där uppe ett stort lycka till. Med kung Erik i spetsen blir det nog guld till Luleå redan nästa säsong!

Stefan ”Skuggan” Nilsson

- Vi respekterar Linus familjesituation och har kommit överens om att han får säga upp sitt avtal i förtid. Vi hoppas att det kommer lösa sig bättre för familjen och vi önskar Linus all lycka till med framtiden.

-Linus har gjort ett bra jobb för oss, framför allt i powerplay, så det är klart att det här kommer påverka vårat lagbygge.Vi kommer nu leta en spelare med offensiva kvaliteter som ska kunna bidra för oss i både PP och fem mot fem.

LHF Kommunikation Robert Hedlund