Luleå Hockey avgjorde i powerplay
Publicerad: 2021-10-16
SHL
Luleå Hockey vann en tajt match borta mot Brynäs under lördagen och det var powerplay som blev tungan på vågen. Norrbottningarna gjorde två mål i den spelformen i en match som slutade 4-2.

Den första perioden blev inget vidare för Luleå Hockey. Laget hade problem med passningsspelet och med det hade man också svårt att etablera långa anfall på motståndarna. Det lyckades Brynäs desto bättre med och hemmalaget hade större delen av puckinnehavet i den första perioden. Gästrikarnas ledningsmål efter 09:24 kändes rättvist men via ett powerplay strax före paus tog sig Luleå Hockey in i matchen via Brendan Shinnimin som dundrade in 1-1 på passning från Erik Gustafsson.

Luleå Hockeys problem med passningsspelet fortsatte i den andra perioden men samtidigt tilläts inte Brynäs att få ut lika mycket av sitt spel med puck och mittenakten blev både jämn och mållös. Istället kom matchen att avgöras i den tredje perioden och när Brynäs tog ledningen efter sju minuter var känslan att poängen skulle trilla in på hemmalagets konto.

Då klev Linus Omark in i handlingarna. Anfallaren tog in pucken i offensiv zon och vek på typiskt manér in i mitten och drog på sig motståndarnas uppmärksamhet. Precis då släppte han pucken i sidled till en framstormande Oscar Engsund som fick ett perfekt skottläge, siktade, och satte trissan i det bortre krysset. I matchens näst sista minut var det sedan dags för Omark att servera lagkamrater på nytt. Den här gången tog han pucken, i spel fem mot fyra, klev in bakom målet och passade kyligt fram till Linus Fröberg vid ”fel” stolpe och 3-2 var ett faktum.

Brynäs plockade ut målvakten i hopp om en kvittering men istället kunde Jonas Berglund, på backposition för dagen, fastställa slutresultatet till 4-2. Med det har Luleå Hockey nu tagit tolv poäng av tolv möjliga de fyra senaste matcherna.