Vårat Gäng nollade på hemmaplan
Publicerad: 2022-11-29
SHL
Luleå Hockey föll med uddamålet hemma mot Frölunda under tisdagskvällen. Detta i en match som slutade 1-0 till gästerna.

Det var en rakt igenom jämn match då Luleå Hockey tog emot Frölunda i Coop Norrbotten Arena under tisdagen. Vårat Gäng hade inledningsvis svårt att få igenom skott på mål trots ett antal skottförsök men i slutet av den första perioden började man hitta igenom med skotten.

En jämn första period, 5-7 i skott följdes upp av en lika jämn andra period 8-9 i skott och det som framförallt utmärkte sig var hemmalagets boxplay där man lyckades spela av tre utvisningar under matchens första fyrtio minuter.

Målen lyste dock med sin frånvaro och matchen stod fortsatt 0-0 efter två spelade perioder. I inledningen av den tredje perioden fick så Vårat Gäng chansen i powerplay och man var ett stolpskott ifrån en ledningspuck men istället, typiskt nog, så var det gästerna som gjorde första målet i samma veva som de blev fulltaliga.

I slutet av matchen drog Frölunda på sig ett matchstraff för knätackling vilket gav Luleå Hockey chansen i powerplay i hela fem minuter men gästerna höll tätt och matchen slutade 1-0 till Frölunda.