Tre poäng efter fin arbetsinsats
Publicerad: 2023-01-21
SHL
Luleå Hockey stod för en stabil insats borta mot Linköping under lördagen och fick betalt för arbetet. Tre poäng inkasserades i en match som slutade 3-2 till Vårat Gäng.

Ett skottvilligt Luleå Hockey inledde matchen bra och tog också ledningen efter 06:26. Linus Fröberg och Brendan Shinnimin jobbade till sig pucken i hörnet av anfallszon och den sistnämnde hittade fram till Konstantin Komarek på bortre stolpen med en fin passning. Komarek hade sedan bara att stöta till pucken i det öppna målet till 0-1. Halvvägs in i perioden kom dock Linköping igen och fjorton sekunder från pausvilan var det kvitterat.

Den andra perioden blev nästan en kopia på en första där Luleå Hockey inledde bäst med ett Linköping som tog över den andra halvan. Och precis som i den första perioden så tog gästerna betalt för sitt slit då Einar Emanuelsson skickade in 1-2 via ett oväntat backhandskott. Det resultatet tog Vårat Gäng med sig till den andra periodpausen efter att man bland annat klarat av två boxplay i mittperioden.

I den tredje perioden fick sedan Luleå Hockey matchen i stort sett dit man ville. Redan efter 01:40 så kom 1-3 direkt på tekning. Tomi Sallinen vann pucken klockrent i offensiv zon till Filip Pyrochta som tog ett kliv framåt och dundra in pucken vid den högra stolpen. Otagbart för målvakten och dessutom tjeckens första mål i både SHL och Luleå Hockey.

Vårat Gäng hade sedan fin kontroll på Linköping som å sin sida hade svårt att hitta någon rytm i spelet. Östgötarna fick visserligen till en reducering med tio minuter kvar att spela vilket lyfte geisten en aning men Norrbottningarna höll rent framför en utmärkt Matteus Ward i målet och matchen slutade 3-2 till Vårat Gäng. Sannerligen välbehövliga tre poäng med hem till Luleå.