Två finska spelare till LHF/MSSK
Publicerad: 2021-09-28
Nyhet
Utifrån det aktuella skadeläget har Luleå Hockey/MSSK skrivit korttidskontrakt med en forward och en back från finska RoKi.

Med Noemi Ryhner borta flera månader med knäskada, en nyopererad Linn Peterson och några andra skavanker inom laget har Luleå Hockey/MSSK bestämt sig för att förstärka truppen med två finska spelare.

Det är den 27-åriga forwarden Jenna Pirttijärvi och 23-åriga backen Aino Karppinen som kommer att förstärka Luleå Hockey/MSSK i oktober, med potentiell fortsättning om det passar alla parter efter detta.

Mikael Forsberg, Sportchef

– Inför säsongen bestämde vi oss för att göra plats för flera av våra unga lovande spelare som går på hockeygymnasiet i Luleå. Och det har varit väldigt kul att se hur de har tagit sig an utmaningen i säsongsinledningen och där de gjort väldigt bra ifrån sig. Det kommer de att få fortsätta göra och det kommer bli spännande att följa deras fortsatta utveckling.

– Men utifrån nuläget i truppen behöver vi tämligen snabbt förstärka numerären ytterligare. Därför är vi tacksamma över att vi kunnat lösa detta tillsammans med finska RoKi. Och vi börjar med ett lån av dom här två spelarna under oktober månad, så får vi sedan se var det tar vägen efter detta.

Jenna och Aino kommer till Luleå under onsdagen och tränar tillsammans med laget från och med torsdagens träning.

LHF Kommunikation Robert Hedlund