Shinnimin matchhjälte mot Färjestad
Publicerad: 2023-01-12
SHL
Vårat Gäng tog två viktiga poäng hemma mot Färjestad under torsdagen. Brendan Shinnimin sköt in avgörandet, 01:37 in i förlängningen i en match som slutade 5-4.

Det blev en minst sagt händelserik match då Luleå Hockey tog emot Färjestad BK i Coop Norrbotten Arena under torsdagen. Hemmalaget visade framfötterna på många områden och tog tag i händelserna då Isac Brännström öppnade målskyttet efter sex minuter i powerplay. Fem minuter senare fick Vårat Gäng till en spelvändning där Konstantin Komarek hittade Brendan Shinnimin på bortre stolpen till 2-0.

Allt väl så långt och än bättre blev det i början av den andra perioden då Joonas Rask checkade fast pucken i offensiv zon och serverade Olli Nikupeteri som tryckte in 3-0. Gästerna hittade dock tillbaka in i matchen via en snabb reducering men halvvägs in i matchen tog Luleå Hockey tillbaka tremålsmarginalen då Isac Brännström sköt in sitt andra mål för kvällen till 4-1. Där och då såg allt nästan kassaskåpssäkert ut men slarv och individuella misstag ställde till det och när 40 minuter var spelade hade Färjestad hämtat ikapp till 4-4. Det i en match där hemmalaget i stort sett styrt och ställt större delen av tiden.

Den tredje perioden blev Luleå Hockeys helt och hållet då laget visade goda intentioner och tryckte på i våg efter våg. Närmast var Isac Brännström som var ett öppet mål ifrån att bli tremålsskytt men trots bra lägen så gick matchen till förlängning med ställningen 4-4. Där klev en annan tvåmålsskytt fram då Brendan Shinnimin dubblerade sin målskörd för matchen och avgjorde till 5-4 med matchklockan på 01:37.