Torsdag Tor 7 April Apr
Fredag Fre 8 April Apr
Fredag Fre 15 April Apr
Söndag Sön 17 April Apr
Tisdag Tis 19 April Apr
Torsdag Tor 21 April Apr
Lördag Lör 23 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Fredag Fre 16 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Söndag Sön 25 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Söndag Sön 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt

Tyrväinen frälste Luleå Hockey i slutminuten

7 oktober 2021 21:51
SHL

Luleå Hockey kämpade till sig en seger borta mot Malmö via ett sent avgörande. Juhani Tyrväinen tryckte in segerpucken blott 42 sekunder från slutet i en match som slutade 2-1 till norrbottningarna.


Luleå Hockey inledde matchen försiktigt och det med all rätta. Med en förlustsvit i bagaget är det klokast att bygga från defensiven och trots att Malmö hade fler skott på mål i den första perioden hade gästerna med sig 0-0 in i första paus.

I den andra perioden tog Luleå Hockey för sig mera och jämnade ut spelet. Ännu bättre blev det efter sex spelade minuter då Julius Honka, i efterdyningarna av ett powerplay, pricksköt in ledningspucken på en fin öppnande passning från Linus Fröberg. Målet för övrigt Honkas första i såväl Luleå Hockey som i SHL. Gästerna lyckades sedan skaffa sig bra förutsättningar inför matchens avslutning då man höll nollan intakt även in i den andra periodpausen – detta mycket till Jesper Wallstedts förtjänst som gjorde en riktigt bra match i målet.

I den tredje perioden fortsatte gästerna att hålla ställningarna men en dubbelutvisning med boxplayspel tre mot fem i två minuter som följd ställde till det. Luleåspelarna kämpade och slet och såg ut att reda ut stormen men med sex sekunder kvar av det numerära överläget kom Malmös kvittering. Kvällens saga kom dock att få ett lyckligt slut för efter hemmalagets mål var det ändå norrbottningarna som lyfte upp sitt spel och i sista matchminuten skickade Jonathan Andersson in pucken mot mål från blålinjen. Ett skott som målvakten släppte retur på och den hamnade hos Juhani Tyrväinen som lyfte in segermålet, 2-1 med 42 sekunder kvar att spela.