Vårat Gäng fick inte grepp om Växjö Lakers
Publicerad: 2023-01-14
SHL
Luleå Hockey föll hemma mot Växjö Lakers under lördagen. Detta i en match som slutade 3-1 till gästerna.

Den första perioden blev rätt avvaktande med ett defensivt inriktad Växjö som täppte igen ytorna effektivt mot ett Luleå Hockey som försökte hitta luckor i gästernas försvar. Trettio sekunder från slutet tog Växjö ledningen via ett skott från blålinjen som studsade in via en hemmaförsvarare och 0-1 alltså efter första tjugo minuterna.

0-1 stod sig även efter två perioder då gästerna försvarat sig med den äran och släppt totalt elva skott mot eget mål. Samtidigt hade Luleå Hockey en handfull bra chanser att göra mål men där pucken gick över eller utanför men fortsatt ettmålsunderläge efter två spelade perioder.

I den tredje perioden kom så Vårat Gäng in i matchen målmässigt också via mål i powerplay. Julius Honka klev in mot målet från vänsterkanten och sköt själv in 1-1 i bortre krysset vid tidpunkten 07:42. Dessvärre så drabbades hemmalaget av en utvisning strax efter kvitteringen vilket gästerna utnyttjade till 1-2. Fem minuter från slutet kom sedan 1-3 vilket också blev slutresultat.