• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Fredrik Glader inför helgens hemmamatcher

13 oktober 2017 14:54
SDHL

Luleå Hockey/MSSK har fått en bra start på säsongen, men laget väntar på säsongens första hemmaseger som vi hoppas ska komma i helgen då AIK och SDE kommer på besök.


Luleå Hockey/MSSK har hunnit vara på bortaturné två gånger där man totalt spelat sju matcher. Och det har blivit idel trepoängare vilket såklart tränaren Fredrik Glader är nöjd med.

– Det är otroligt starkt, ser man till den första turnén så visste vi inte riktigt hur vi stod oss med tanke på att det var premiär. Men vi spelade riktigt bra och vi höll en jämn nivå, någon dipp kom men sett till alla fyra matcherna så kanske bara totalt en period var mindre bra. Andra turnén tycker jag är världsklass, vi åker buss i cirka 200 mil och trots det och tufft motstånd levererade tjejerna på isen och vi kunde resa hem med full pott.

Första hemmasegern väntar vi som sagt på, dock har endast två hemmamatcher spelats och då stod Linköping för motståndet.

– Det var två bra matcher mellan två bra lag, sett till 60 minuter tycker jag att vi var det bättre laget i bägge matcherna men små marginaler gjorde att vi tyvärr förlorade.

Ett ganska ryckigt spelschema gör att laget spelar många täta matcher för att sen ha långa uppehåll.

– Det är klart att det inte är optimalt spelschema, men samtidigt har vi en otroligt harmonisk grupp att jobba med där alla verkligen fungerar perfekt med varandra. Oavsett om vi spelar många täta matcher eller har ett långt uppehåll. När det är landslagsmatcher och sju-åtta spelare är borta så kör de som är kvar stenhårt och verkligen visar att de vill bli bättre varje dag.

Och i helgen ska man försöka bärga säsongens första hemmaseger då Stockholmslagen AIK och SDE gästar Coop Norrbotten Arena.

– Det är klart att vi är extra sugna på att fixa den där första segern på hemmaplan. Vi ska hålla oss till det vi vill göra precis som vi gjorde i de senaste matcherna. Vi ska gå ut med en känsla att alla ska göra sina lagkamrater bättre genom att göra sin prestation så bra som möjligt. Vi ska spela med hög fart, ha ett bra passningsspel och verkligen ha roligt där ute på isen.

Kom gärna och se våra fantastiska damer och några av världens bästa damhockeyspelare bjuda på underhållning, hockey upplevs bäst på plats! Om du inte kan ta dig till arenan så kan du klicka dig in på Svenskhockey.tv där samtliga SDHL-matcher sänds.