Karvinen avgjorde i förlängningen, nu väntar en femte avgörande SM-final
Publicerad: 2019-03-20
Slutspel dam
Luleå Hockey/MSSK vann kvällens final hemma mot Linköping med 3-2 efter förlängning. I imorgon torsdag väntar en femte avgörande final i Coop Norrbotten Arena.

Linköping öppnade målskyttet redan efter två minuter då Sidney Morin åkte sig in i slottet och sköt in 0-1 med ett rappt skott. Det var sen gästerna som var det spelförande laget och skapade mest tryck och målchanser. Men Sara Grahn höll tätt och norrbottningarna kunde istället kvittera fyra minuter före pausvilan då Jenni Hiirikoski sköt upp en retur i krysset.

Hemmalaget öppnade den andra perioden piggt och skapade bra tryck i Linköpings zon. Men åtta minuter in på perioden tog gästerna ledningen genom Moa Wernblom som styrde in 1-2 i powerplay. Resten av perioden blev sen jämn och mållös.

Med kniven mot strupen lyckades norrbottningarna kvittera sex minuter in på den tredje perioden. Michelle Karvinen rundade målet och hittade sen Hiirikoski som snyggt sköt in 2-2. Det var sen jämt och fartfyllt där bägge lagen hade sina chanser att avgöra, men 2-2 stod sig och matchen gick till sudden.

Förlängningen blev sen kortvarig, i powerplay trampade Michelle Karvinen fart på högerkanten och avlossade sen ett klasskott som satt perfekt i första krysset. Nu väntar en direkt avgörande match imorgon om vem som tar hem SM-guldet.