Seger hemma mot AIK
Publicerad: 2018-09-16
J20
Luleå Hockeys J20-lag vann dagens hemmamatch mot AIK med 5-3. Hemmalaget fick en bra satt med två snabba mål

Marek Korencik fixade 1-0 till hemmalaget efter bara 44 sekunder, Lukas Tillberg med ett fint pass till Korencik som sökte sig fri i slottet. Och mindre än minuten senare sköt Carl Mattsson in 2-0 då han tillsammans med Noel Gunler kom i ett två mot ett-läge. 03:04 reducerade AIK genom Samuel Sjölund som fick fritt läge framför mål. Spelet blev sen lite sönderryckt på grund av många utvisningar men inga mål föll i special teams. Drygt tre minuter före pausvilan sköt William Dageryd in 3-1 till Luleå och två mål upp för norrbottningarna efter den första perioden.

AIK reducerade till 3-2 minuten in på mittronden genom Wilhelm Stoor, detta precis då hemmalaget blivit fulltaliga. Det var sen väldigt mycket AIK som skapade både tryck och chanser, men Jesper Wallstedt i Luleå-kassen lyckades hålla tätt. Istället utökade norrbottningarna sin ledning till 4-2 då Lucas Jidenius utnyttjade ett friläge.

Åtta minuter in på den tredje perioden reducerade AIK till 4-3 då Patrick Cotton hittade nätet bakom en skymd Wallstedt i Luleå-kassen. Men dryga minuten senare svarade Luleå då Noel Gunler stal pucken i offensiv zon, kom fri och distinkt sköt in 5-3. Norrbottningarna försvarade sen sin ledning bra och 5-3 stod sig.