• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 Februari Feb
Tisdag Tis 25 Februari Feb
Onsdag Ons 26 Februari Feb
Torsdag Tor 27 Februari Feb
Lördag Lör 29 Februari Feb
Söndag Sön 1 Mars Mar
Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Onsdag Ons 11 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Lördag Lör 12 September Sep
Söndag Sön 13 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Söndag Sön 20 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Söndag Sön 27 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Tisdag Tis 6 Oktober Okt

Juniorrekord av Lundkvist då Luleå Hockey vann

25 februari 2020 21:41
SHL

Nils Lundkvist fick en assistpoäng då Luleå Hockey bortabesegrade Växjö Lakers 3-1 under tisdagen. Poängen var Lundkvists 25: e för säsongen och innebär ett nytt juniorrekord för backar i SHL.


Luleå Hockey rivstartade matchen och höll helt och hållet i stafettpinnen matchens sju första minuter och under den tiden hann man med att göra både 1-0 och 2-0. Först visade Emil Larsson framfötterna då han vann sin sargduell, passade bakåt till Yohann Auvitu som sköt och påpassligt nog var Larsson framme med klubban och styrde in skottet i mål redan efter 01:50.

2-0 sköt sedan Noel Gunler in vid tidpunkten 07:06 efter att blivit frispelad av Konstantin Komarek och för andraassisten noterades Nils Lundkvist som med det gjorde sin tjugofemte poäng för säsongen. Det i sin tur innebar att den Piteåfostrade backen slog Tim Erixons nio år gamla SHL-rekord för flest poäng av juniorbackar och där stoltserar nu Lundkvist i ensam majestät med sju omgångar kvar att spela.

Växjö tog en timeout efter gästernas andra mål och efter det jämnade spelet ut sig men känslan var att Luleå Hockey oftast var ett litet, litet steg före hemmalaget och efter en mållös mittenperiod kom så 3-0 i början av den tredje via Jesper Sellgren. Lakers replikerade dock blixtsnabb när man jobbade till sig ett straffslag och reducerade prick tio sekunder efter Norrbottningarnas tredje mål. Det visade sig dock bli den sista fullträffen i matchen då Luleå Hockey lyckades hålla ställningarna tiden ut och tog med det tre nya viktiga poäng i jakten på seriesegern. Med sju omgångar kvar att spela så har Norrbottningarna elva poäng ner till tabelltvåan Färjestad.