Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Måndag Mån 22 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Söndag Sön 28 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Idag 4 December Dec
Söndag Sön 5 December Dec
Måndag Mån 6 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Söndag Sön 12 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Måndag Mån 27 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan

Juniorrekord av Lundkvist då Luleå Hockey vann

25 februari 2020 21:41
SHL

Nils Lundkvist fick en assistpoäng då Luleå Hockey bortabesegrade Växjö Lakers 3-1 under tisdagen. Poängen var Lundkvists 25: e för säsongen och innebär ett nytt juniorrekord för backar i SHL.


Luleå Hockey rivstartade matchen och höll helt och hållet i stafettpinnen matchens sju första minuter och under den tiden hann man med att göra både 1-0 och 2-0. Först visade Emil Larsson framfötterna då han vann sin sargduell, passade bakåt till Yohann Auvitu som sköt och påpassligt nog var Larsson framme med klubban och styrde in skottet i mål redan efter 01:50.

2-0 sköt sedan Noel Gunler in vid tidpunkten 07:06 efter att blivit frispelad av Konstantin Komarek och för andraassisten noterades Nils Lundkvist som med det gjorde sin tjugofemte poäng för säsongen. Det i sin tur innebar att den Piteåfostrade backen slog Tim Erixons nio år gamla SHL-rekord för flest poäng av juniorbackar och där stoltserar nu Lundkvist i ensam majestät med sju omgångar kvar att spela.

Växjö tog en timeout efter gästernas andra mål och efter det jämnade spelet ut sig men känslan var att Luleå Hockey oftast var ett litet, litet steg före hemmalaget och efter en mållös mittenperiod kom så 3-0 i början av den tredje via Jesper Sellgren. Lakers replikerade dock blixtsnabb när man jobbade till sig ett straffslag och reducerade prick tio sekunder efter Norrbottningarnas tredje mål. Det visade sig dock bli den sista fullträffen i matchen då Luleå Hockey lyckades hålla ställningarna tiden ut och tog med det tre nya viktiga poäng i jakten på seriesegern. Med sju omgångar kvar att spela så har Norrbottningarna elva poäng ner till tabelltvåan Färjestad.