• Huvudsponsorer

Själin och Lindgren om höstsäsongen

14 december 2017 17:02
J20 J18

J20-tränaren Jens Själin och J18-tränaren Michael Lindgren sammanfattar höstsäsongen.


J20-laget slutade på en fjärdeplats i SuperElit Norra och säkrade därmed en plats i SuperElit Top 10.

– Vår målsättning före säsongen var att ta 45 poäng vilket normalt brukar räcka för att bli topp fem och det målet uppnådde vi precis. Vi är otroligt nöjda med de första nio matcherna där vi spelade riktigt bra och var hetare än våra motståndare. Sen hamnade vi i en svacka som vi sen hämtade oss ifrån så andra delen av säsongen var lite mer upp och ner. Vi har haft jättebra bra driv på träningarna där grabbarna verkligen visar att de vill utvecklas, men det finns alltid en växel till att ge så det gäller att fortsätta jobba och inte bli nöjd, säger Själin.

SuperElit Norra blev en otroligt jämn serie där det endast skilde nio poäng mellan ettan och sjuan.

– Med facit i hand så var det bara bra att serien var så jämn, alla lag slog alla och grabbarna fick spela jämna och viktiga matcher i stort sett varje omgång.

Vad är du mest nöjd med denna höstsäsong?

– Det är att vi kom från en bra sommarträning och tog med oss det på isen och öppnade riktigt bra. Samt att vi lyckades ta oss ur svackan vi hade efter den lyckade starten.

Något ni är mindre nöjda med där det finns mycket utvecklingspotential?

– Det är att vi ska hitta jämnheten och höja vår lägstanivå.

I Special Team tabellen slutade laget på en 4:e plats i powerplay (20%) och en 9:e plats i boxplay (78%).

– Powerplay har fungerat okey men även där har vi stor potential att utvecklas, vi behöver bland annat ta mycket mer skott och fler avslut från backar. Boxplay fungerade bra i början av säsongen, sen hade vi en period där vi släppte in väldigt många mål, vi ändrade då om lite och grabbarna börjar känna sig trygga i det så det är på rätt väg.

Efter nyår spelar man som sagt i SuperElit Top 10.

– Det ska bli jätteinspirerande att ta sig an Sveriges bästa lag, vi ska samlas till veckan och sätta upp målsättningar för vårsäsongen.

J18-laget slutade på en tredjeplats i Elit Norra och säkrade därmed en plats i Allsvenskan Norra.

– Träningsmässigt har vi hållit en riktigt bra nivå, grabbarna har lyckats att pressa sig till gränsen vilket är imponerande. Vi har även fått bra feedback från fysträningen. Matcherna har varit lite upp och ner, vi har nästan kunnat krämat ut mer på träningar än på matcher. Topparna är matcherna mot Skellefteå, då har vi visat för oss själva och andra att vi är ett bra lag. Sen har vi inte lyckats att göra bra insatser mot lag som låg längre ner i tabellen, då har vi ofta slarvat med grundjobbet, säger Lindgren.

Vad är du mest nöjd med denna höstsäsong?

– Det är angagemanget och drivet som finns hos grabbarna i vardagsträningen, det är jätteroligt att se. Alla drömmer om att kunna leva på hockeyn och då är det otroligt viktigt att man klarar av vardagsträningen och visar att man verkligen vill utvecklas. Vi har haft bra utveckling på backsidan med snabbare pucksläpp och vi har varit starka framför egen kasse.

Något ni är mindre nöjda med där det finns mycket utvecklingspotential?

– Målskyttet skulle jag säga, dels skotten men vi har inte riktigt varit heta nog framför kassen. I defensiven kan vi minska individuella misstag, kladd på linje, tappar hög trea och sådana grejer som är lätt att rätta till. Det är ingen bristande hockeykunskap som gör att vi släpper in mål utan det är slarv i detaljerna. Men det är som sagt lätta saker att rätta till, det hade varit värre om vi inte hade klarat av man-man i egen zon och förlorat kamper.

I Special Team tabellen slutade laget på en 2:a plats i powerplay (21%) och en 3:e plats i boxplay (91%).

– Vi har lagt ned väldigt lite träning på det, men powerplay är vi jättenöjda med. Grabbarna har fått jobba med sina enheter och de har hittat bra och kreativa lösningar både med att ta in pucken i offensiv zon och väl inne där. Även boxplay har fungerat bra trots att vi inte lagt mycket tid på det.

Efter nyår spelar man som sagt i J18 Allsvenskan Norra.

– Det känns jätteinspirerande, det kommer att vara tuffa och bra matcher rakt igenom så motivationen kommer inte att bli ett problem. Vi hoppas att vi kan lyfta oss till en ny nivå och då kommer det att krävas än mer från alla i truppen, både på träning och match.