Jidenius om helgens matcher
Publicerad: 2018-10-21
J20
Det blev ännu en lyckad helg för Luleå Hockeys J20-lag. Facit för helgens tre hemmamatcher blev åtta inspelade poäng av nio möjliga.

I fredags lyckades laget vända underläge 0-3 till seger 4-3 efter förlängning mot MODO.

– Vi började lite halvknackigt och hamnade i underläge 3-0, men vi var ändå hyfsat med i spelet och det var bara att dem satte sina chanser men inte vi. Vi visade sen en riktigt bra lagkaraktär och lyckades vända och vinna matchen, säger forwarden Lucas Jidenius.

I lördags besegrade man MODO på nytt, den gången skrevs slutresultatet till 6-3.

– Vi var bättre med från start än förra matchen, och jag tyckte vi förde spelet under hela matchen. Vi höll oss till grunderna och tog pucken mycket mot mål samt att vi höll oss från utvisningsbåset. Vi jobbade bättre som ett lag än motståndarna och tog en rättvis seger.

Och man avslutade helgen med att idag besegra Timrå med 5-2.

– Vi kom ut starkt och fortsatte med spelet vi hade igår mot MODO. Vi förde spelet i princip hela matchen, spelade bra hockey och vann rättvist.

Jidenius hade minsann en lyckad helg poängmässigt där han på helgens tre matcher gjorde 6 mål och 1 assist och ligger nu tvåa i J20 SuperElits poängliga bakom lagkamraten Noel Gunler.

– Det känns bra för egen del, jag vill ta kliv varje dag och varje träning och bli bättre och bättre. Tycker också att jag har utvecklats bra under säsongens gång. Nu fick jag också bra med utdelning i helgen vilket såklart är kul.

LHF kommunikation Andreas Joanson