Josbrandt och Lindblom om helgens matcher
Publicerad: 2019-11-17
JUNIOR
Det blev en lyckad helg för våra juniorlag som båda vann samtliga matcher som spelades hemma i Lulebohallen.

J20 besegrade i fredags Västerås med 3-1 där sista målet gjordes fyra minuter före full tid.
– Vi jobbade stenhårt och var konsekventa under hela matchen och det var det som gjorde att vi vann den. Vi är väldigt nöjda med laginsatsen i den matchen, säger målvakten William Josbrandt.

Segern följdes sen upp med en betryggande 5-1 vinst mot samma motstånd.
– Vi startade matchen bra och gjorde en fin förstaperiod, sen gick vi ned oss lite i mittronden men samtidigt höll vi tätt bakåt och gjorde det bra. Sen gick det vår väg i den tredje perioden där vi utnyttjade våra chanser.

Och helgen avslutades med en suddenseger (2-1) mot tabelltvåan Brynäs.
– En stabil insats, vi följde grundspelet och alla jobbade stenhårt för varandra och då är vi bra. Skönt att vi knep bonuspoängen i förlängningen.

William Josbrandt som på sina två matcher endast släppte in två mål på 62 skott säger så här om sin egen insats.
– Det kändes bra, jag hade en bra känsla i kroppen redan inför helgen och då brukar det oftast gå bra. Jag har jobbat mycket på grunderna och att hitta lugnet och det tycker jag att jag fann i helgen.

J18 vann igår mot Sundsvall med 4-3 i en spännande match som levde ända fram till slutsignalen.
– Vi gjorde en rätt svag match, det har ju varit ett uppehåll och vi hade lite problem att hitta tajming och komma in i tempot. Men vi växte in i matchen och vann tillslut ändå, säger backen Simon Lindblom.

Och idag blev det en 4-1 seger mot Timrå där man i första perioden gjorde tre mål inom loppet av tre minuter.
– Jag tyckte att vi var det bättre laget från start till mål, vi fick en skön inledning med tre snabba mål. Vi spelade sen på nollan samtidigt som vi fortsatte att anfalla. Defensiven var riktigt bra och vi täckte mycket skott.

Simon Lindblom som i dagens match stod för ett mål och en assist säger så här om sin egen insats i helgen.
– Igår gjorde vi som sagt en ganska svag insats där ingen i laget riktigt kom upp i nivå.. Men idag gick det riktigt bra och det var en av de bästa matcherna jag gjort denna säsong.

LHF Kommunikation Andreas Joanson