Luleå Hockey tappade poäng i stökig match
Publicerad: 2022-02-22
SHL
Luleå Hockey hade 2-0 hemma mot Timrå men tappade och föll med 3-2 efter förlängning. Detta i en stundtals stökig match.

Luleå Hockey har startat flertalet matcher riktigt bra och trenden höll i sig även i kvällens match. Hemmalaget hade ett rejält spelövertag i den första perioden och 1-0, Sami Lepistö efter 06:13, var i underkant. Halvvägs in i perioden så hade man 3-0 i målchanser med en spelar utvisad, men man gick till paus med en ettmålsledning.

Den andra perioden började också bra med två tidiga utvisningar för gästerna och det gav 2-0 i spel fem mot tre då Brendan Shinnimins tänkta passning studsade in via en försvarande spelare. En dubbelutvisning efter 06:23 gav Timrå en väg in i matchen med powerplay i fyra minuter vilket gästerna utnyttjade med en reduceringspuck dryga minuten senare. Sedan, halvvägs in i perioden, uppstod en situation som säkerligen kommer att diskuteras. I spel fem mot fyra så satte Juhani Tyrväinen in en tackling som till synes inte gav någon reaktion från domarna. Men efter en skärmytsling med en annan Timråspelare så blåstes spelet av, domarna dubbelkollade med situationsrummet och det hela slutade med två minuters utvisning för Timråspelaren och matchstraff för Tyrväinen. I det efterföljande numerära överläget kom också kvitteringen och matchen var helt öppen efter fyrtio spelade minuter.

I den tredje perioden lyckades Luleå Hockey inte hitta tillbaka till den nivå man öppnade matchen med och matchen slutade oavgjort i full tid och halvvägs in i övertidsperioden avgjorde så Timrå via ett friläge.