Tung förlust i derbyt borta mot Skellefteå
Publicerad: 2018-02-22
J20
Luleå Hockeys J20-lag förlorade kvällens derby borta mot Skellefteå med 6-4. Det var en svängig och underhållande match där hemmalaget effektivitet blev matchavgörande.

Hemmalaget fick chansen i numerärt överläge två gånger om i början av matchen, men gästerna höll tätt och när matchklockan stod på 15:29 tog man också ledningen. Carl Matsson bröt en passning i Skellefteås zon, han passade sen snyggt till Oliver Schack Blomstedt som enkelt kunde skjuta in 0-1.

Den andra perioden blev väldigt händelserik och underhållande. Hemmalaget kvitterade först då man kom i ett tre mot ett-läge där Jesper Erlandsson tillslut tryckte in en retur. Kort därefter återtog norrbottningarna ledningen i numerärt överläge där Marcus Collin, liggande framför kassen styrde in ett skott från Christoffer Björk. Dryga minuten före pausvilan kvitterade Skellefteå på nytt, åter igen höll man sig framme och petade in en retur, den gången av Filip Engarås. Gästerna fick trots det sena kvitteringsmålet sista ordet i mittronden då Anton Andersson, 15 sekunder före periodsignalen avlossade ett skott från blålinjen som hittade nätet tack vare bra trafik framför kassen och ledning 2-3 Luleå inför den tredje.

Västerbottningarna fick en drömstart i den tredje perioden. Ludvig Stenvall kvitterade till 3-3 på ett direktskott efter bara två minuter, och av bara farten kom också 4-3 då Filip Engarås gled igenom Luleås försvar och rundade Ludvig Christofferson i gästernas kasse. Bortalaget jobbade sen för att kvittera, men drygt fem minuter före full tid kom en rejäl kalldusch då Linus Hedman fick på ett kanonskott i krysset som gav Skellefteå tunga 5-3. Edwin Enstrand gjorde sen 6-3 i öppen kasse då gästerna plockade ut sin målvakt och Viktor Edström fastställde sen slutresultatet till 6-4 39 sekunder före slutsignalen.