• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Resan fortsätter med full kraft!

7 februari 2018 21:00
Blogg

Det har snart gått tre år sedan Luleå Hockey beslutade att ett av föreningens långsiktiga strategiska mål är ”Ishockey på lika villkor mellan killar och tjejer i en jämställd förening”...


Bakgrunden till detta är att Luleå Hockey vill vara en vinnande förening med hållbar framgång på alla plan. Då är det självklart att försöka få så många som möjligt att gilla ishockey och Luleå Hockey. Och för att öka hockeyintresset bland tjejer i länet är det viktigt att de har nära förebilder – därav vårt fokus på att försöka säkra att vi har ett av Europas bästa damlag i Norrbotten.

För att vara en långsiktigt vinnande organisation är det en nyckelfaktor att vi är en jämställd förening.

Vi har nu jobbat fokuserat mot detta mål under snart tre år. Vi har definitivt kommit en bit på vägen och är på flera olika plan en motor i svensk damhockey. För att lyckas med detta har föreningen investerat 3-5 Mkr från egna medel. Det har vi gjort för att vi vet att det är en bra investering för att bli en långsiktig vinnare. Vi kommer den närmaste tiden försöka hitta fler företag och organisationer som vill vara med oss på denna resa. Allt för att säkra en framtida finansiering av nästa etapp på vår resa med bättre förutsättningar för tjejerna.

Norrbotten har just nu Europas bästa damelitlag i ishockey. Ett lag med spelare som skapar stor uppmärksamhet i hela landet. Ett lag med världsstjärnor där hela sju stycken har åkt iväg för att tävla på OS. Länet får en fantastiskt PR för att vi går före när det gäller idrottande för tjejer och damer. Många upplever att vi vill vara ett modernt, inkluderande och attraktivt län. Ett län där vi vill att unga kvinnor blir behandlade på ett sätt de förtjänar. Företag som är med på resan får en förstärkning av sitt varumärke och förbättrar sin lönsamhet.

Nu är det lite upp till bevis för oss alla. Vi vill att laget ska få möjlighet att vissa dagar tränar på förmiddagen med förlorad arbetsförtjänst. Vi vill också fortsätt att bygga en bra ungdomsverksamhet för tjejer i länet. Till detta är att för förbereder för ett hockeygymnasium för tjejer. Det är det viktiga nästa steg i vår satsning. För att lyckas med detta så måste vi göra det tillsammans i länet.

Vi kommer också att fortsätta att utveckla vårt matcharrangemang i SDHL, som vi vet är överlägset bäst i Sverige just nu. Det är dock inget vi nöjer oss med. Föreningen kommer att fortsätta att sträva efter att locka mer publik till matcherna. För att komma på en match är ett fantastiskt bra sätt att stötta tjejerna. Dels genom att fysiskt visa sitt stöd men även genom att det ger 100 kronor till lagets verksamhet.

Nästa hemmamatch för LHF/MSSK är onsdag den 7 mars mot MODO. Kom då gärna till Coop Norrbotten Arena och stötta laget i avslutningen på deras grundserie.

Ingela Lekfalks dokumentärfilm Underdogs sänds just nu på SVT Play och kommer även sändas på SVT under veckan. Se den så förstår du varför vi tycker att det är så roligt med denna satsning. Och varför vi är stolta över det vi gör i föreningen. Dessutom varför vi är så ivriga med att hitta fler som vill vara med och stötta dessa fantastiska idrottskvinnor för en mer jämställd framtid.