• Huvudsponsorer

Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Torsdag Tor 27 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Lördag Lör 29 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Fredag Fre 11 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Söndag Sön 13 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 18 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Söndag Sön 20 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Torsdag Tor 24 Januari Jan
Fredag Fre 25 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Onsdag Ons 30 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Fredag Fre 1 Februari Feb
Lördag Lör 2 Februari Feb

Klart med NIU för tjejer i Luleå

16 maj 2018 13:31
SDHL

Det är nu klart att Luleå Hockey kommer att kunna erbjuda NIU-utbildning för både flickor och pojkar från och med säsongen 2019/2020. En oerhört viktig nyhet, speciellt för de talanger som nu kommer kunna elitsatsa i sitt eget närområde.


När Luleå Hockey/MSSK skapades för tre säsonger sedan stod det klart att ett NIU (nationellt godkänd utbildning) för hockeyspelande flickor skulle bli en grundförutsättning för att föreningen på sikt skulle kunna fylla SDHL-laget med spelare från egna led.

– Sedan vi startade vår damsatsning för tre år sedan har föreningen utvecklats till att vara ledande i utvecklingen av damhockeyn i Sverige. Att det nu är klart innebär att vi kommer kunna erbjuda NIU-utbildningar även för flickor som kommer kunna elitsatsa på sin idrott i Luleå och Norrbotten istället för att behöva flytta till övriga delar av landet, säger Fredrik Glader.

Med bakgrund i detta är det otroligt glädjande att Skolverket och Svenska Ishockeyförbundet nu beslutat att tilldela Luleå Hockey 6 platser för flickor per årskull, vilket på sikt kommer innebära att Luleå Hockey kommer kunna skapa ett juniorlag för tjejer, vilket är tänkt som en perfekt utvecklingsmiljö mellan ungdomshockeyn och SDHL.

– Att vi nu ges möjligheten att erbjuda NIU-platser för både flickor och pojkar stärker vårt arbete med att göra Luleå Hockey till en än mer jämställd förening. Vi vill ge hockeyspelande flickor samma förutsättningar som killarna till att utvecklas med sin idrott och i förlängningen representera något av våra båda elitlag, avslutar Stefan Enbom.