• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 1 Februari Feb
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Tisdag Tis 27 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 12 Mars Mar
Onsdag Ons 14 Mars Mar
Fredag Fre 16 Mars Mar
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Lördag Lör 29 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt

Klart med NIU för tjejer i Luleå

16 maj 2018 13:31
SDHL

Det är nu klart att Luleå Hockey kommer att kunna erbjuda NIU-utbildning för både flickor och pojkar från och med säsongen 2019/2020. En oerhört viktig nyhet, speciellt för de talanger som nu kommer kunna elitsatsa i sitt eget närområde.


När Luleå Hockey/MSSK skapades för tre säsonger sedan stod det klart att ett NIU (nationellt godkänd utbildning) för hockeyspelande flickor skulle bli en grundförutsättning för att föreningen på sikt skulle kunna fylla SDHL-laget med spelare från egna led.

– Sedan vi startade vår damsatsning för tre år sedan har föreningen utvecklats till att vara ledande i utvecklingen av damhockeyn i Sverige. Att det nu är klart innebär att vi kommer kunna erbjuda NIU-utbildningar även för flickor som kommer kunna elitsatsa på sin idrott i Luleå och Norrbotten istället för att behöva flytta till övriga delar av landet, säger Fredrik Glader.

Med bakgrund i detta är det otroligt glädjande att Skolverket och Svenska Ishockeyförbundet nu beslutat att tilldela Luleå Hockey 6 platser för flickor per årskull, vilket på sikt kommer innebära att Luleå Hockey kommer kunna skapa ett juniorlag för tjejer, vilket är tänkt som en perfekt utvecklingsmiljö mellan ungdomshockeyn och SDHL.

– Att vi nu ges möjligheten att erbjuda NIU-platser för både flickor och pojkar stärker vårt arbete med att göra Luleå Hockey till en än mer jämställd förening. Vi vill ge hockeyspelande flickor samma förutsättningar som killarna till att utvecklas med sin idrott och i förlängningen representera något av våra båda elitlag, avslutar Stefan Enbom.